Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaintrygowana20

myślę o zostaniu FOTOMODELKĄ, a może modelką?

Polecane posty

Gość zaintrygowana20

czy są na tym forum jakieś fotomodelki lub modelki? mam 20 lat. ponoć urodziwa ;), fotogeniczna. mam 172 cm wzrostu i wymiary ok 86/64/86 ostatnio myślałam o zajęciu fotomodelki. bo na modelkę chyba już nie mam większych szans? chodzi o wiek, wzrost, wymiary... czy są na tym forum osoby związane z modelingiem? co zrobić, gdzie warto próbować, czy profesjonalne portfolio jest wymagane? a może jakieś dziewczyny o podobnych ambicjach? proszę o odezwanie się :)

Gość facet co sie zna
a masz jakąś fotkę. Powiem Ci czy masz szanse.

chyba za stara jesteś jak na zaczynanie kariery w tej branży, i masz trochę za dużo w talii. ale próbuj!!! kto wie ;)

Gość zaintrygowana20
mam zdjęcia, ale są one zupełnie amatorskie i niepozowane. nie chciałabym jednak zamieszczać ich na forum.

Gość zaintrygowana20
no właśnie, chyba na modelki mają szanse bardziej 15-16 latki... dlatego myślę bardziej o tych modelkach "foto", podobno tam są inne kryteria a co do talii, to chyba dałoby się ćwiczeniami te 2-3 cm zrzucić :)

Gość facet co sie zna
Jeśli chcesz zostać fotomodelką, to będziesz musiała pokazywać swoje fotki gdzie się tylko da. Jak się wstydzisz to zostań księgową.

Jak nie chcesz wrzucać fotek na forum to puść mi na maila. Obiektywnie ocenie Twoje szanse. Jestem znawcą tematu. Inaczej koleżanki z EKKM nie wybrałyby mnie na swojego klubowego stylistę. Oczywiście fotki zachowam dla siebie. Pozdrawiam i .... czekam!

Gość gfdssaa
lepiej nie wysylaj swoich fot jakims forumowym zboczencom. przeciez nie wiesz co to za facet ten wyzej, wiec lepiej nie wysylaj. idź do jakiejs agencji moze.

Gość albo powysyłaj fotki
agencjom,adresy są na stronie fotomodelling.pl.ja też tak zrobię jak stracę trochę na wadze :)

Gość zaintrygowana20
no właśnie pisząc tego posta, nie miałam na celu późniejszego wklejania zdjęć. chodzi mi bardziej o zdobycie konkretnych informacji , najlepiej od osób, które w tym "siedzą". co do mojej figury, to wydaje mi się, że nie jest najgorsza. jestem proporcjonalnie zbudowana, mam długie proste nogi, ważę ok. 52 kg / 172 cm wzrostu. fakt, w talii przydałoby się zgubić chociaż te 2 cm, ale to przecież tylko 2 cm: siłownia lub ćwiczenia na talię powinny pomóc. a zdjęcia wysłałabym do agencji (foto)/modelek.

Wypraszam sobie!!!! Nie jestem zadnym zboczeńcem! Jestem doświadczonym i znanym kafetariuszem; mam na koncie dobrze ponad 2000 postów. Ja właśnie "siedzę" w temacie kobiecej urody i jej ekspozycji od dawna i mógłbym udzielić (bezinteresownie!) autorce porady co do optymalnego kierunku rozwoju jej kariery! Ale sorry, na podstawie opisu tego zrobić się nie da. Dlatego ponawiam propozycję - proszę o kilka fotek : portet, cała postać w róznych ujęciach. Wtedy będę mógł wyrazić swoją opinię - na forum lub na maila - wg zyczenia. Pozdrawiam serdecznie i życzę.... odwagi! :)

Kilka fotek bez twarzy!!!! Bzdura!! Twarz to najważneijszy elment ciała modelki!!

Gość gfdssaa
i pozniej bedziesz sie masturbowal przy tych fotkach :o

Gość gfdssaa
z tego co widze to modelki na wyboegach mają raczej brzydka twarz, wiec nie wiem czy twarz jest najwazniejsza. raczej figura i wzrost

Przecież nie spodziewam się że to będą akty!!! Chociaż z 1-2 by sięprzydały dla pełnej oceny. Ale wystarczą zwykłe, ubrane fotki w tóżnych strojach + portret. :P

Gość JaJaaj 23
bywalec a ska jesteś ???

Właśnie o to chodzi że autorka nie wie czy ma zostać modelką "na wybiegu" czy fotomodelką! To dość różne profesje. Potrzebne są inne predyspozycje.

Gość tujgesd
Nie jesteś za stara na bycie modelką. Ja swój pierwszy pokaz miałam dopiero w wieku 20 lat, więc dość późno zadebiutowałam :). Kwestia żeby tylko nie wyglądać staro! Dlatego liczy się świeży wygląd, bez solarium i kilogramów zbyt mocnego makijażu. Wpisz w google agencja modelek i wysyłaj zgłoszenia do agencji. Powodzenia :) Aha, w talii faktycznie z 2 cm dobrze by było zrzucić, ale to nie problem. No i twarz jest najważniejsza, bo jak nie modeling, to fotomodeling.. A modelka ma nie być ładna, ale fotogeniczna!

Jestem z Warszawy ale to nie ma znaczenia bo na osobiste konsultacje nie mam obecnie czasu. Natomiast na podstwie fotek paru rad mógłbym udzielić. To dwód mojej bezinteresowności. Przecież gdybym miał niecne cele chciałbym się umówic w realu. Prawda?

Gość JaJaaj 23
wiecie co , ja mam 167 cm wzrostu, waże 47 kg i też mialam propozycje na fotomodelke ale nie poszlam jedynie zgodzilam się na sesje do gazetki studenckiej, ponoć mam proporcjonalna i zgrabną figure, teraz moze załuje ale już za późno bo mam prawie 23 lata

Gość zaintrygowana20
tujgesd, mam takie pytanie: czy będąc modelką trzeba mieć niefarbowane włosy? ja mam niestety rozjaśnione i nie wiem, czy to mnie nie dyskwalifikuje...

Gość zaintrygowana20
bywalec, natknęłam się co jakiś czas na Twoje różne posty na kafeterii i mogę z nich wywnioskować, że zboczeńcem nie jesteś :) co do zdjęć, to jeszcze muszę pomyśleć, a przede wszystkim wieczorem zrobić lepsze, bo te co mam nie są najlepszej jakości. możliwe, że zaufam w Twoją bezinteresowność i prześlę pod wieczór :)

tujgesd----> Pozdro dla profesjonalistki! Masz rację modelka musi się przede wszystkim umieć poruszać (tego się można nauczyć); fotomdelka musi byc fotogeniczna a to jest raczej wrodzone. Ile "uroczych brzydul" zostalo wziętymi fotomodelkami! podszyw z vv - a maila wpisać to się już nie chciało??? :P:P zaintrygowana----> no, pomyśl. :) z tym że ja będęmógł odpowiedzić najwcześniej w środę.

Gość zaintrygowana 20
ostatni post "zaintrygowana20" to podszyw!

ja się tym nie zajmuje ale na modelki przyjmują raczej dziewczynki tak w wieku 14 lat-dziewczynki w tym wieku zazwyczaj mają śliczną cere zero zmarszczek zero pryszczy ewentualnie jakieś wągry- jeśli ma to być modelka to wzrost 1,75m a fotomodelka może być niższa a figura to chyba zależnie od tego co masz reklamować bo np. do reklam biustonoszy itp. czasem chcą kobiet bardziej a'la kasia cichopek czyli z większym biustem ale płaskim brzuchem bez boczków i z pełnymi udami itp. na fotomodelkę w sumie jest moim zdaniem lepiej iść bo tam nie wymagają aż takie chudości która jest niebezpieczna i bardzo zła dla zdrowia a modelki zwykle muszą być chude jak badyle ...modelki to po prostu drogie chodzące wieszaki.

modelką chyba często farbuje się włosy-tak mi się wydaje bo przecież różne odcienie itd.- ...ważne czy wyglądają na zdrowe i lśnią ale to wystarczy myć włosy davem

Gość tujgesd
zaintrygowana --> grunt, to żeby włosy nie wyglądały sztucznie. Czyli tlenionemu blond mówimy stanowcze nie :D bywalec --> masz rację, że ważne jest by dobrze się poruszać. Miałam do tej pory dwa razy wątpliwą przyjemność brać udział w nauce chodzenia, choreografii początkujących dziewczyn... 60% z nich nie potrafiło ładnie przejść się po wybiegu. Ktoś tu wspomniał, że wzrost min. 175cm. Taki wzrost jest wymagany w zagranicznych agencjach, jednak w Polsce spokojnie dziewczyny chodzą po wybiegu już od 171cm... Na pocieszenie dodam, że w Azji, Japonii biorą już od 170cm, a dużo dziewczyn z Polski jest tam wysyłanych, można sobie tam niezłe portfolio zrobić...

Na stronie \"fotomodeling\" znalazłam bardzo ciekawe forum, gdzie są wszystkie istotne informacje o modelingu i fotomodelingu. to jest adres: http://www.fotomodeling.pl/forum/ Tak się zastanowiłam i doszłam do wniosku, że jednak bliższy moim oczekiwaniom jest fotomodeling. Interesowałyby mnie sesje do gazet o modzie czy katalogów z bielizną itp, niż samo chodzenie po wybiegu. Chociaż jedno drugiego nie wyklucza, bo modelki te z wybiegu także biorą udział w sesjach. Jutro zrobię sobie kilka zdjęć twarzy i sylwetki i powysyłam do różnych agencji - a tam powinni mi doradzić, czy do czegokolwiek się nadaję :) Jestem ciekawa, czy jakaś agencja będzie zainteresowana. A nuż będę miała szczęście ;) Jeśli są tu jeszcze jakieś modelki i fotomodelki to niech się ujawnią :) Pozdrowienia!