Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allegrowiczka pełną gębą

Wyniki badań cukru u dziecka

Polecane posty

Czy znacie normy......może ktoś podrzucić.

nie wiem czy u dzieci jest tak samo ale ogólnie normy to do 105 mg/dl na czczo do 180 po posilku

u 11 miesiecznego ciezko raczej o badanie na czczo wiec powinno byc ponizej 180 i wtedy jest w normie. Mam nadzieje ze tak wam wyszlo!

Gość ulencjaaaa
.tak 80 do 100 (chyba) jest norma

Gość ulencjaaaa
Nasza dzidzia miała robiony poziom glukozy i pielęgniarka wspominała,że taka jest norma.

dzwonilam dos zpitala siemieradzkiego polaczyli mnie z labolatorium. normy to. po jedzieniu do 180 mg na decylitr a na czczo roznie w zaleznosci od aparatury ale nawet do 120 mg na decylitr jest prawidlowo. u noworodków sa inne normy wiec moze twoja dzidzia miała robione kiedy byla noworodkiem?

Gość ulencjaaaa
Dziwne miała robione ok 18 miesiąca życia, i lakarz kazał dodatkowe badania na krew zrobić (Badanie wcześniejsze z palca wykazało 160-170) i lekarz nas wystraszył z męzem ,że coś jest za wysoki ten poziom. Panika i strach był. Pózniej okazało się,że to fałszywy alarm. Poziom wzrósł po lekach ( dzięki Bogu). Ale co nam dziecko namęczyli...

Gość ulencjaaaa
No ale gdzie alegrowiczka??? Co z jej badaniem?

ulencja to moze wy na czczo robiliscie? bo wtedy wlasnie jest do 120 norma a w niektorych labolatoriach nawet do 105 :)

no wlasnie zniknęla a ja chcialam sie dowiedzieć czy z maluszkiem wszystko ok. mam nadzieje że tak :)

Gość ulencjaaaa
Też mam nadzieje,że wszystko OK. :-)

No własnie maluch nie musi byc na czczo tylko min 3 godz po posiłku i nam własnie wyszło 110 i lekarz powiedział,że to na granicy i trzeba powtórzyć....na granicy tzn?jak bardzo.Bo widze ,że u was normy sie róznia.

alegrowiczka skoro 3 godz po posilku to chyba na czczo :) no i wlasnie jest w gornej granicy normy bo normy to okolo 105 do nawet 120 w niektorych labolatoriach. Nie stresuj sie tylko powtórz badanie. a moze dalas mu przed badaniem cos slodkiego do picia? albo poprostu tak wyszlo bo taka jego uroda i to jeszcze nic nie znaczy. sprawdz jak radzi lekarzi sie nie stresuj :) 🌼

a najlepiej przed nastepnym badaniem staraj sie przetrzymac dziecko ze 4-5 godzin. na wszelki wypadek :)

u ojca mojego dziecka wykryto cukrzyce, ja mialam cukrzyce w ciazy synek urodzil sie zdrowy, jednak teraz kiedy moj partner zapadl na to chorobe (jego matka choruje) boje sie ze moje dziecko jest narazone, chce mu zrobic badanie na poziom cukru we krw tylko czy jezeli karmie piersia i nie moge isc na czczo bo sie nie da to wynik nie bedzie zfałszowany?