Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SAMOSIA 44

Czym wyczyścić nielakierowany parkiet?

Polecane posty

Gość SAMOSIA 44

może napiszesz jaki jest ten parkiet - drewniany (jakie drewno), czy panele podłogowe?

Gość SAMOSIA 44
Drewniany

Gość masz położony
surowy parkiet?niesamowita sprawa... czemu nie był olejowany albo polakierowany?

Gość SAMOSIA 44
Odziedziczyłam mieszkanie po babci i taki tu parkiet zastałam, jest wycyklinowany,ale nie lakierowany i ma masę plam,pod dywanem wyglądam ok,ale po brzegach masakra

Kiedyś utrzymać taki parkiet to była masakra, ale człowiek podołał. Dzisiaj możesz szukać emulsji do czyszczenia lub szorowania , szczotka ryżowa lub spróbuj wiórkami do parkietów te miejsca wywiórkować, a dopiero całość emulsją.Ale jak się uporasz z tym problemem, to ja na twoim miejscu przeleciałabym ten parkiet woskiem, anie lakierem.

Gość masz położony
załatw sobie parkieciarza,wycyklinuje na nowo,albo chociaż zeszlifuje i wylakieruje i gra,zero stresu, polakierowany parkiet myje się bezproblemowo

Gość Geralt4
Przyzwoite ceny jak na parkiety z naturalnego drewna ma firma Dąbex. Kupowałem akurat grubszy wariant deski, a co do gatunku to polecono mi buk, więc się zdecydowałem na bukowy parkiet i rzeczywiście świetnie mi pasuje do mieszkania.

Gość gość
Z tego co czytam http://www.klinikaparkietu.pl/porady/jak-prawidlowo-dbac-o-parkiet, to jest wiele zasad, których należy przestrzegać, aby podłoga jak najdłużej zachowała dobrą kondycję. U nas przez lata nie było niestety odpowiednio dbane o podłogę, w efekcie musieliśmy cyklinować, bo podłoga szybko wyglądała na zniszczoną. Po cyklinowaniu, za radą fachowców z Kliniki Parkietu, użyliśmy lakieru ceramicznego. Myślę, że teraz podłoga dłużej zachowa świetny wygląd :)

Gość gość
Świetne preparaty do czyszczenia różnego rodzaju powierzchni można zamówić przez firmę Petrus Serwis http://petrusserwis.pl/. Mają w ofercie m.in. środki do powierzchni drewnianych i do impregnacji podłóg.