Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka0013

Czy jesteśmy gorsi ,że zdecydowaliśmy się na ślub w USC ???

Polecane posty

Gość Inka0013

Postanowiliśmy się pobrać w sierpniu tego roku w USC. Wiele czynników o tym zadecydowało m.in. brak pieniędzy, brak fajnej rodzinki dla której moża byłoby to zorganizować i brak czasu na formalności i załatwianie spraw organizacyjnych. Nie marzy mi się biała suknia.. już bardziej ślub za granicą na statku.. albo w innej romantycznej ceremonii. Już jednak zdecydowaliśmy, że pobierzemy sie w tym roku w USC, a za rok w kościele przy skromnej ceremonii tylko dla Nas i dla Boga oczywiście. Mieszkamy od siebie jakieś 4 km, ale nie możemy zamieszkać wspólnie bo "co by powiedzieli ludzie", choć nie możemy się doczekać już wspólnego życia. Koło się zamyka, a my nie chcemy już dłużej czekać... Ciekawa jestem czy Wam też coś takiego kiedyś się przydarzyło.. Napiszcie co Wy o tym myślicie. pozdrawiam!

Gość żyjecie dla siebie a nie dla
ludzi !!! WASZ I TYLKO WASZA SPRAWA !!!!! przywykna i przestaną gadac🖐️

Gość Inka0013
Nie wiem jeszcze jak zareaguje najbliższa rodzina na wiadomośc o ślubie cywilnym. Ztego co czytałam tutaj kiedyś na forum to jest dużo ludzi, którzy się decydują tylko na USC, a my jednak traktujemy to jako formę na teraz, a po tem w kościele.

Gość ja bym wolala sam cywilny
ale moj narzeczony sie upiera straszliwie na koscielny. wolalabym cywilny chociazby dlatego aby nie dawac zarobic i miec stycznosci z tymi... no... eeeee... ksiezmi... :( :P

Gość Inka0013
No rozumiem... ja też.. choć i tak myślimy w przyszłości pobrać sie przed Bogiem. Ciekawa jestem czy jest dużo takich par i jakimi Oni się powodami kierują.

Gość q rozbawiony
ABSOLUTNIE nie jesteście gorsi. Nie myśl tak i nie zadręczaj się tym. Ważne że się kochacie i że i tak w przyszłości chcecie umocnić wasz związek przed Bogiem. Oczywiście są ludzie którzy mogą uznać to za coś nietaktownego, każdy ma swoją opinię.

Kochani ja jestem 36 lat po ślubie - cywilnym i świat żaden się nie zawalił!! Jak ma być dobrze to i na "bilet miesięczny " będzie ok, !!!!!

Gość Inka0013
w zasadzie tak... dzieki!

Gość Odświerzam

Gość lolly star
My także bierzemy w sierpniu tego roku tylko i wyłącznie ślub cywilny.Ja chciałabym kościelny, ale mój narzeczony stanowczo mówi nie,a ja go nie będę zmuszać.Może kiedyś zmini zdanie,ale póki co na to się nie zanosi:) I nie robię z tego tragedii. Oboje pochodzimy z niewielkich miejscowości,ale mieszkamy w duży mieście.Moi rodzice się nie wtrącają, jego mama załamuje ręce.Bo w dodatku nie chcemy wesela.Będzie nas z 10 osób:).Jestem szczęśliwa!

Gość Inka0013
to miłe jak jest piękna ceremonia, ale nie wszyscy chyba lubią białe suknie i całą pompe. Ja cieszę się, że będzimy w końcu razem... mój narzeczony nie robi z tego problemu i w przyszłości planujemy ślub kościelny

Gość Bananofee
Ja tez planuje slub cywilny na przyszly rok (co wcale nie jest latwe, bo USC nie chce wczesniej niz 3 miesiace przed slubem ustalic daty uroczystosci). Wcale nie czuje sie gorsza, tak sobie postanowilismy, poniewaz nie jestesmy zwolennikiem, wesel z pompa i przepychem. Bedzie bardzo kameralnie i rodzinnie, zaproszenia dla najblizszych na przyjecie w cudownym hotelu, reszcie rodziny zawiadomienia o slubie, chca niech sie zjawia. Wiem, ze bedzie obraza i oburzenie, jako ze wesele na 100-150 osob w mojej rodzinie to standard. Mam ich w nosie, to moj dzien i zamierzam go spedzic jak mi sie podoba. Wcale nie bedzie tez tak tanio i skromnie, ladna muzyczna i szampan w USC, sliczny hotel, noclegi dla wszystkich. Mam nadzieje, ze sie uda.. a po tym.. wymarzona podroz poslubna :))