Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna288

Badanie dla kierowców

Polecane posty

Gość taka jedna288

Witam, mam nadzieję że ktoś odpowie na moje pytanie i z gory dziękuję;) Będę miała niedługo badanie dla kierowców na kat. B. Mam wade wzroku -3.00 i noszę soczewki. I tutaj moje pytanie: czy lekarz sie jakos szczegolnie przyglada oczom, swieci w nie jakąś latarką albo cos jak juz przeczytam literki z daleka?:D tzn czy jest szansa zeby zauwazyl ze nosze soczewki, czego bym nie chciała bo wtedy musiałabym miec takie badanie za 60zl co 5lat a do okulisty chodzę regularnie wiec nie potrzebne mi, ale takie sa przepisy:)

myślę, droga ,że zle robisz chcąc to ukrywać, po pierwsze powinnaś mieć to w prawie jazdy, że nosisz okulary lub soczewki, po drugie , na drogach nie będziesz sama jezdziła, a po trzecie to uczciwość, względem siebie i innych

Gość lyra02
a wcale,ze nie zrobisz zle.skoro i tak sie badasz to luz. po co sobie komplikowac zycie. ja mam wade praeie -5 i nikt sie mnie nawwrt nie pytal czy mam wade czy nie itp -bylam w soczewkach.

Gość lyra02
taka jedna 88 wez sie w ogole ta laską nie przejmuj;) po co miec wpisane na prawku,ze nosisz bryle lub szkla?przeciez jasne jest ze bez tego ani rusz. jolkaza a co to za deskryminacja co? z wpisem czy bez i tak ludzie z wada wzroku beda jezdzic po drogach wiec nie kumam skad twoje oburzenie:D

Gość gość
Skoro już rozmawiamy na temat badań dla kierowców to może orientujecie się jaki lekarz może wystawić mi zaświadczenie o możliwości podjęcia zawodu kierowcy?

Gość gość
chyba drogi ten lekarz, stać go na reklamy w internecie :)