Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerony

Diroseal czy Sensibio AR ?? Rumień

Polecane posty

Gość czerony

witam wszystkie Panie :D Mam dylemat muszę wybrac jeden z kremów Diroseal albo Sensibio AR. Mój problem polega na tym ze mam caly czas czerwone policzki tzw. rumień, bardzo wrażliwą skóre np. gdy wyjde nadwór i jest zimno to robi sie aż sina. I teraz pytanie do was który krem bardziej polecacie na te dolegliwości ? I jak długo potrwa taka kuracja... ztego co mi wiadomo to sa dwa najleprze kremy na te dolegliwości zaznaczam ze jestem chlopakiem i nieposiadam takiej wiedzy jak wy dziewczyny ;p pozdrawiam i prosze o odpowiedz

Gość czerony
?

Diroseal działa bardziej długofalowo, bo z czasem wzmacnia i pogrubia naskórek, dzięki czemu naczynka są mniej widoczne. ale zawiera on retinaldehyd, który działa fotouczulająco, dlatego stosuje się go na noc, a na dzień konieczny jest krem z wysokimi filtrami UV. nie wiem, czy jako facetowi będzie chciało Ci się stosować zwłaszcza taki krem na dzień, tym bardziej, że kremy z porządnymi filtrami są zwykle tłuste (ale też korzystnie wpływają na cerę naczynkową, której szkodzi promieniowanie UV i opalanie). ze skutecznych preparatów mogę polecić Ci koncentrat z wit. K Farmony - lekki żel, nie zostawiający na skórze widocznej warstwy. szukaj go w aptekach, sklepach zielarskich lub w internecie.

Oj potrwa potrwa to troche czasu, jeśli liczysz na szybki efekt to muszę Cię rozczarować niestety. Oba kremy skuteczne, ja używam Dirosealu ale nie mam nic przeciwko temu drugiemu