Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emmmaa

CZy nauka języka angielskigo metodą Callana jest skuteczna?

Polecane posty

Gość emmmaa

Gość jest kompletnie nieskuteczna

Gość emmmaa
a dlaczego? Wiesz z autopsji?

Gość jest kompletnie nieskuteczna
a co znaczy słowo autopsja?

Gość -----ang
studiuje angielski - wszyscy wykładowcy powtarzają to samo - metoda Callana - beznadziejna - to ciągłe czytanie testu, zadawanie pytan i powtarzanie jednego zdania non stop przez wszystkich w grupie. Metoda nie wykorzystuje procesów kognitywnych (czyl poznawczych - żdanego zmysłu - bo sie po prostu wyłączasz powatrzając w kółko to samo), żeby sie czegoś nauczyć trzeba łączyć czynności np. słuchanie+ pisanie, czytanie+pisanie, inaczej nie przyswoisz.

Gość hmm ja sie ucze callana
juz ponad 3 lata i naprawde smigam po angielsku;) wg mnie to najlepsza metoda , ponieważ zyskujesz ogromny zasób słówek i dosc szybko przełamujesz taką.. barierę w mówieniu, co jest częstym zjawiskiem przy normalnej nauce języka - znasz gramatykę,słówka, a jak co do czego dochodzi, to nie potrafisz sie porozumiec. Ale radziłabym Ci najpierw z rok czasu uczyc sie "klasycznie", żeby miec jakies podstawy. Ja nim przeszlam na callana, uczylam sie w szkole angielskiego,a oprocz tego 2 lata prywatnie

Gość Palladium
najwyżej przełamiesz bariery psychologiczne, tj opór przed mówieniem oraz wyćwiczysz uwagę.przy okazji łykniesz kilka słówek i odpowiedzi na pytania, których nie wykorzystasz w realiach. metoda callana nie nauczysz sie jezyka angielskiego. wiem bo uczylem ta metoda.

Gość henk1
Nie wiem. Uczę się sam języków. 1.Liczebniki 2.czasowniki 3.czasy Reszta zauważona jest w czasie nauki.Po roku masz język w głowie bez żadnych kosztów.Pl to mój trzeci holenderski codzienny.a odpal kablówkę lub internet i też zakumasz .Cały świat na www.delicast.pl