Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mama.zmartwiona....

załamka.. solar..ciąża....

Polecane posty

Gość Przyszła mama.zmartwiona....

Załamka na maxa... jestem w 6 tygodniu ciąży... z tego się oczywiście cieszę,ale chodzi o coś innego .. nie wiedziałam o ciąży .. no i .. ehh .. chodziłam na solarium sięgając pamięcią wstecz w ciągu tych 6 tygodni byłam z ... 5 razy? wiem,że to szokodzi dziecku,wiadomo odka wiem,że jestem w ciazy solarium omijam szerokim łukiem,no ale...... boje się teraz strasznie o dziecko :(

Gość Wabia
Nie martw się! Gdy ja byłam w ciąży to stwierdzono u mnie nowotwór jajnika. Brałam silne leki, robiono mi rentgena, itd.Strasznie się bałam,że albo poronię,albo urodzę chore dziecko. Mam dziś zdrowego synka a co najgorsze to ów nowotwór okazał się wielką pomyłką. Zatem koleżanko na pewno wszystko będzie dobrze :-)))))))))

Gość Matyldas
nie martw sie, jestem w 15 tyg ciazy, dowiedzialam sie bedac w 6 tyg ale wczesniej piłam alkohol, paliłam papierosy..przeciez to jest bardzo niebezpieczne, a jednak czesto dowiadujemy sie o ciazy po jakims czasie, wiec do tej pory zyjemy "normalnie". Po prostu o siebie zadbaj, bierz kwas foliowy i umow sie na wizyte u lekarza. Trzymam kciuki

Gość nie można odmówić ochrzczenia
solarium jest groźne po 3 miesiącu ciąży

Gość ffggfdgdgfdg
a co z alkoholem ? ja dowiedzialam się o ciązy no a wczesniej kilka imprezek było .. wódki nie piłam,ale piwa tak , wiadomo nie na umór ale po 3 na pewno :(

Solarium szkodzi przede wszystkim dlatego, że mocno rozgrzewa ciało, co może doprowadzić do poronienia. Nie udowodniono, by promienie szkodziły na rozwój płodu.Alkohol - płód chroniony jest przed wpływem leków i alkoholu przez około 3 tygodnie od zapłodnienia, bo dopiero po tym czasie tworzy się łożysko i dziecko zaczyna odżywiać się za pomocą pępowiny.

Gość zenon53
babki po salarium sa fajne nawet z brzuchem