Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pjure dla słonia

została mi duża pierś z kuraka i co dalej??

Polecane posty

mam już dość kotletów, zastanawiam sie co z niej jeszcze wyczarować. Prosze o jakies ciekawe pomysły. aha mam jeszcze kukurydze, pieczarki, ananasy, ser żółty, pomidory, ryż, -nie no w zasadzie to mam chyba jeszcze więcej rzeczy ale nie chce mi sie wymieniać;) poradzcie co moge zrobić dobrego:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nadia***
piers w paseczki pociac,usmazyc ,doprawic najlepiej czerwona delekta do mies.dodac puszke kukurydzy ,pieczarki .dodac pol szklanki wody,rozkruszyc knorr cebulke smazona(kosteczka) i dusic jeszcze 5 min.do tego ryz na sypko i SMACZNEGO.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łyna
piers w paseczki podsmazyc wyjąc z patelni na niej podsmazyc cebule dodac do niej curry i czerwona słodka papryke w proszku dorzucić pieczarki do tego wlac szklanke bulionu(może byc z kostki bulionowej najlepiej z kurczaka moze byc warzywna) dodać kurczaka i 1-2łyżki koncentratu pomidorowego lub pomidory bez skórki i bez gniaz nasiennych. jak sie poddusi zagęścic mąką lub śmietanka do tego ryż i gotowe!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo placuszki-kotleciki * mięso kroimy drobno, podsmażamy, dodajemy cebulkę, czosnek, pieczarki, co kto tak jeszcze ma,natkę, jajka 3, 3-4 łyżki mąki, by to zagęścić, przyprawiamy i smażymy takie placuszki na złoto. Na gorąco z surówką, pyyyycha albo *kroimy pierś drobno, podsmażamy z cebulką, czosnkiem, fasolką czy groszkiem czy kukurydzą z puszki, pieczarki itp, dodajemy przecier i taki farsz wkładamy do gotowych buritos lub zwykłych naleśników

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
witaj :-) mieszanka mrożona chińska i ryż no i kurczak pociety w kostkę i sos tajski ;-) ostre ale z tego co masz to mozesz sama sos wyczarować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pieczarki i cebulę pokrój i przesmaż na patelni, piersi delikatnie rozbij i ułóż na blasze na folii do pieczenia. posól, popieprz, posyp papryką, połóż na to przesmażoną cebule i pieczarki, na to łyżka majonezu i przykryj dużą ilością startego żółtego sera. do piekarnika na 20 minut 180 stopni - palce lizać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo gurosa zrób - czytam własnie topic o gyrosie i tak się najszybciej tobi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To może sałatkę zrób? Gotujesz pierś, dodajesz ananasa, ryż, brzoskwinie z puszki, mogą być rodzynki, kukurydzę, możesz trochę alkoholu jeśli chcesz, majonez i sałatka gotowa:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja robię tak :D 1. Kroisz kurczaka w kostkę, dodajesz startego żółtego sera, ze dwie łyżki majonezu, łyżkę musztardy, jajko trochę mąki, sól pieprz. Mieszasz i kładziesz na patelni i smaŻysz na złoto. :) Jakby się rozsypywały ty dodaj mąki :). A i możesz też dosypać trochę bułki tartej i sezamu :) Będą bardziej chrupiące :D 2. Kroisz kurczaka w kostkę pieczarki ścierasz na tarce, cebulę siekasz, dolewasz maggi przynajmnie 3 łyżki, sypiesz mąkę, dajesz jajko. pieprz :). smażysz z obu stron, nawet odgrzewane są super :). Robię też te naleśniki zawijane. Kupuję mieszankę meksykańską, albo jakąś inną, dodaję jeszcze np fasoki i kukurydzy. Do tego fix do meksykanskich dań. Kurczak w kostkę. Mieszam, gotuję aż wszystko będzie miekkie. Nakładam do naleśników, podsypuję w środku serem żóltym. Zawijam i zapiekam :) Talk żeby naleśnik zrobił się ciepły i lekko chrupiący a ser się rozpuścił.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×