Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobrrrra

Na co jest ta LUTEINA- wzrok, problemy z okresem? uboczne efekty

Polecane posty

Gość kobrrrra

Gość wysokopierscieniowy weglowodor
luteina na wzrok, to barwnik lisci, ma wlasciwosci antyoksydacyjne a na zaburzenia miesiaczkowania i na ryzyko poronienia itd to progesteron inaczej nazywany luteina czyli hormon zenski :) co do wzroku, to bralam cos z borowka i luteina, nie mialam zadnych efektow ubocznych jednak duzej poprawy nie zaobserwowalam. lepiej juz kupic sobie dobre krople jak starazolin czy cus co do okresu, to bralam tez na uregulowanie i dzialala rewelacyjnie bez zadnych skutkow ubocznych (a szkoda, bo niektorym biust rosnie) na podtrzymanie ciazy nie bralam, bo nie bylam

Gość damian co nie mial
zdecydowanie lepiej i szybciej pomoga ci kropelki, np polpharmy. oni maja sprawdzone bezpieczne preparaty. te inne metody nie sa niebezpieczne, ale po prostu nie widac takiej zmiany i mozna nie odczuc ulgi , w kazdym razie nie takiej jakiej oczekujesz

Gość jozinZ
a co to za kropelki te polpharmy? Jakieś sprawdzone, czy tak piszesz? Szukam jakis dobrych na zaczerwienienia. Pozdr.

Gość syn ojca swego
starazolin to juz preparat z historia ;)...te krople pamietam kiedys byly na recepte, jak jeszcze szczeniem bylem, teraz mozna je kupic normalnie. bezpieczne i sprawdzone no i z POLSZY :)

ginki go przepisuja, zeby wyregulowac miesiaczki ;) ale luteina ma wiele zastosowan :)

luteina ze wzgledu na probelmy kobiece nie ma efektow ubocznych. Niczemu nie zagraza

Gość jozinZ
Ach, dzieki. wlasnie czekalem na jakas odpowiedz. Czyli polskie, dobre i tanie. super. Pozdr.

Gość barnababa
aj jakbym bral to tylko polski produkt, zachodnim nie ufam, z reszta nawet mnie na nie nie stac!!!!

Gość kkkkkaśka
ja zażywam luteinę tą na oczy. biore konkretnie tabletki lutax amd plus jako suplement diety. okulista mi przepisał. poszłam do niego bo czułam jakieś dziwne zmęczenie wzroku, ale powiedział że nic konkretnego mi nie dolega, ale nie zaszkodzi jak wspomogę oczy luteiną ;)

Gość aśka99
są dwie różne luteiny. jedna jest na wzrok. ja zażywałam, przez 4 miesiące zażywałam lutax amd, teraz już odstawiłam bo wzrok się poprawił. jedynie jak spędzam dużo czasu przed komputerem to trochę wysuszają mi się oczy, a jest to średnio wygodne, ale zawsze mam przy sobie krople (używam konkretnie ocutears) i jest ok, jak zakroplę oczy to mogę spokojnie długo siedzieć przed kompem

często luteina jest składnikiem suplementów witaminowych, które uzupełniają naszą dietę. Wiem że poprawia wzrok. Ludzie sięgają więc po suplementy diety a nie wiedzą, że mogą one wejść w niebezpieczne interakcje z innymi lekami. Dlatego sprawdzajcie każdy nowo przyjmowany lek i suplementy / np w specjalnej wyszukiwarce takiej jak ta osoz.pl/interakcje / i miejcie pewność, że pomagacie sobie a nie szkodzicie!

Gość Agulllka
warto sprawdzić te interakcje, ale ja myślę że więcej jest straszenia o tym niż rzeczywistej szkody. ja biorę różne suplementy, jeśli chodzi o oczy to zażywam lutax amd plus, i mi to tam w żadne interakcje z innymi lekami nie wchodzi. a sam preparat całkiem dobry, jeśli ktoś szuka czegoś na oczy to polecam

Gość Michasiasia
hej :) ja biorę tą luteinę która jest na oczy. ale warto wspomnieć że na oczy to nie sama luteina, ale także witaminy, np C i E, albo cynk i miedź. ja biorę lutax amd plus i jestem bardzo zadowolona. można w necie znaleźć jego skład i sprawdzić że ma o wiele więcej dobrych elementów niż sama luteina

Gość Eeemaa
ja w obawie przed amd które prowadzi do utraty wzorku zaczęłam brać tabletki. ciszę się że tak zrobiłam, ponieważ oprócz ochrony przed schorzeniem, dzięki tabletkom moje oczy ogólnie są w dość dobrej formie. zażywałam lutax AMD plus. mogę go polecić, mi bardzo pomógł

Gość Mmilena
ja nie lubię kropli, dlatego zażywałam suplement. przy regularnym zażywaniu daje efekty. przynajmniej u mnie się sprawdziło. także ja polecam. stosowałam konkretnie lutax amd plus, jakby ktoś był zainteresowany. mówię o oczach, nie o tej luteinie od okresu :)

Gość Malwinnnka
dużo teraz reklamują w radiu o suplementach z luteiną. słyszę głównie o luteinie bio complex. ja tego nie używam, bo stosuję lutax amd plus. działa przeciw schorzeniu AMD, ma tą tytułową luteinę ale też całe grono innych ważnych elementów. mnie pomaga, działa, więc z tą luteiną to nie tylko plotki i chwyt marketingowy - sprawdza się jej działanie

Gość misiamisiamisia
gość chyba ma na myśli tą luteinę od okresu, czyż nie? ja zażywam tą od oczu i nie ma żadnych skutków ubocznych, a w połączeniu z innym bukietem witamin (stosuję tabletki lutax amd plus, a luteina to tylko jeden z wielu składników tego preparatu) przynosi naprawdę dobre efekty. jeśli chodzi o oczy oczywiście :)

Gość Weronika009
http://luteina.edu.pl/ tutaj jest o tej luteinie na oczy :) ja używam suplement, w którego składzie jest luteina, aczkolwiek nie tylko. lutax amd plus - warto poczytać, ma też inne bardzo dobre witaminy. mi pomaga na zmęczenie oczu. bolały mnie oczy, miewałam nieco rozmazany wzrok, ale na szczęście przy tych tabletkach, problem zniknął

Gość gość
Luteina na wzrok poprawia widzenie i wspomaga oczy - dziękij niej nie odczuwa się tak szybko zmęczenia, oczy nie są czerwone i suche no i chyba ogólna jakość widzenia jest lepsza. stosuje od kilku dni gold luteinę i sprawdzam jej działanie więc po kilku dawkach powiem co i jak

Gość zapracowananamaxa
Ja stosowałam luteinę w tabletkach maxiluten przez dwa miesiące. Pokładałam w nich duże nadzieje, bo zmęczone i bolące oczy ograniczały mi czas pracy przy komputerze. Niestety się zawiodłam. Wydałam pieniądze na dwie paczki, a nie ma żadnej poprawy. Zdecydowanie odradzam!

Gość gość_kamila
Wiele osób zazywa luteine na chore oczy jednak ja uważam że należy wybrać się do specjalisty. Nie ważne czy pomaga, nie można ot tak brać leków. Musimy wiedzieć co nam dolega.