Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llllg8888

CO MOZNA ZROBIĆ Z SAMYCH ŻÓŁTEK ?ZOSTALO MI 6 ŻÓŁTEK..

Polecane posty

Gość llllg8888

jakies ciasto ?

Gość faworki ...
:P

Gość mam super przepis
zrob ciastka - musisz te zoltka ugotowac kostke masla, albo poltorej na taka ilosc loztek ucierasz z 1 szklanka cukru, dodajesz te zlotka, tylko zimne, potem make ale ilosci trudno mi okreslic, bo nie pamietam ale wyczujesz tak na oko, pycha ciastka

Gość mniam...kocham ciastka
;)

Gość mniam...kocham ciastka
drożdżówki też zresztą:D

Ambasador: 3 szklanki mleka 15 dag mąki ziemniaczanej 6 żółtek 30 dag cukru pół kostki masła kakao i bakalie do smaku Cukier utrzeć z żółtkami, w połowie szklanki mleka rozpuścić mąkę i wlać to do utartych żółtek, mase wymieszać. Resztę mleka zagotować, a jak zacznie wrzeć to wlać masę z żółtek i energicznie mieszać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Często sie przypala, więc trzeba naprawde uważać. Wystudzoną masę utrzeć z połową kostki masła. Do masy można dodac orzechy, rodzynki i kawałki czekolady. Można ją podzielić na dwie części i jedną wymieszać z kakao, wyjdą dwa smaki. Można podawać samą mase w salaterkach albo wyłożyć na tortownicę na andrut albo biszkopt i polać z wierzchu galaretką. Smacznego:-)

Gość mam super przepis
ale kogel mogel to surowe sie je jajko, a teraz sie nie poleca lepiej zrob moje ciastka

Gość a te ciastka sie
potem piecze czy jak?