Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

co myslec

BARDZO PROSZE WAS O OPINIE

Polecane posty

jestem ze swoim chlopakiem 5 lat, oboje studiujemy, a wlasciwie powoli konczymy juz studia. Jak na razie mieszkamy z rodzicami, bo nie stac nas na wspolne mieszkanie. Zawsze myslalam, ze po studiach znajdziemy jakas prace, wezmiemy slub i zamieszkamy razem. A on niedawno powiedzial mi , ze chce jeszce isc na rok do szkoly wojskowej, gdzie bedzie zakoszarowany i bedziemy sie widywac jeszce rzadziej niz teraz. Co o tym myslicie?

a to on idzie do zasadniczej służby wojskowej??? po studiach nie musi...

Gość znajdz sobie model
zastepczy na ten rok.

po studiach wydawało mi się że krócej... ale nie powinno być problemów z przepustkami, tak jak mieliśmy my szweje, że co 2 tygodnie najwyżej... myślę że tam będzie miał weekendy wolne chyba, że jakieś służby będą mieli albo poligon, a tak to po południu po zajęciach wolne, nawet do następnego dnia rano... a ta szkoła to we Wrocławiu czy w Poznaniu???? w waszym mieście????

ja też sie kiedys łakomiłem na tą uczelnię ale odpuściłem sobie z prozaicznej przyczyny braku prawka... ale to było pare lat temu, wojsko było 9 miesięcy... a po zasadniczej taka szkółka oficerska trwała by u mnie 3 miesiące... no to rzeczywiście jak ma daleko do domu to na przepustki nie zawsze będzie sie opłacało jechać... takie są uroki wojska:(

Gość ja byma

Gość ja byma
ja bym mojemo nie puscila. jelsi konczycie studia, to najwyzszy czas, zeby zakladac rodzine. chyba ze on ma inne priorytety i ty jestes na drugim, trzecim albo dalszym miejscu. Jelsi tak jest, to nie wroze dobrze wadszemu zwiazkowi - ty zawsze bedziesz gdzies z tylu

Gość w51 bezlog
Uważam to za wybieg z jego strony i doradzam ... ostrożność Witam :) Poszukujemy sympatycznych rozmówców, którzy umieją i chcą napisać więcej niż trzy zdania na naszym forum : www.swiatowid.fora.pl Zapisz ... w ulubionych :P Pozdrawiamy, zapraszamy do rejestracji i klawiatury:):):)

Gość nie chce Cie straszyc ale
mozliwe ze o nchce od ciebie uciec a nie wie jak inaczje ci to powiedziec

myśle że warto iść do tej szkoły... wojsko to ściema... to tylko strasznie wygląda, w waszym związku to nie powinno namieszać:)

Wiem ze nie powinno namieszac, ale chcialabym juz z nim byc, a nie ciagle widywac sie w weekendy

na początku jest trudno w wojsku ale im bliżej końca tym bedzie lżej...pociesze Cię faktami: już na początekpo tej szkole Twój chłopak jako podporucznik, bo taki stopień otrzyma, będzie zarabiał około 3 tysiecy złotych, a wojsko to dzisiaj 15 lat i emerytura:P

Gość sdftger
no i dobrze. mysli po przyszlosci lepszej. moj chce wyjechac za gramoce na rok i w zyciu bym mu nie zabronila bo nie chce mu ucinac skrzydel, nie chce zabraniac przygody, nie chce ograniczac, nie hce zeby przeze mnie nie realizowal swoich planow, pragnien itp. a wojsko to akurat tylko na dobre wyjdzie

Wiem o tym ,wiem. Wlasciwie juz zaakceptowalam jego wybor o pogodzilam sie z tym, chociaz marzylam o czyms innym. po prostu musialam sie komus wyzalic.

Gość ijuz
ja mieszkam we wrocku i pokuj mam wolny na przepustki do mnie moze przychodzic :)

zaboli... ale wg mnie chlopak nie traktuje Cię poważnie. nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jesli jest Twoim pratnerem od 5 lat i się nawet nie oświadczył? to znaczy, że nie jest pewien swoich uczuć... może potrzebuje rozłąki, by to przemyśleć, a szkoła to pretekst... wiem o czym mówie.

Fakt, nie oswiadczyl sie... Ale cos kiedys wspominal ze planuje w najblizszym czasie

Gość sdftger
akurat slub to ostatnia rzecz z ktora trzeba i mozna sie spieszyc. poza tym w waszym wieku to macie na to hohohohoho czasu. bez sensu. chlopak chce sie dalej uczyc i sie szkolic...nie wolno m utego zabarniac i kazac sie zenic. poza tym nie widze niczego co swiadczyloby ze nie mysli o tobie powaznie, jak to sugeruja inni....nie wiem skad wy to wymyslacie..... niech sie uczy to ci bedzie potem wiecej kasy przynosil :p (to byl zart - tlumaczenie dla coponiektorych)

Mozliwe, ale dla mnie zalozenie rodziny jest bardzo wazne .. A poza tym mam juz dosyc spotykania sie przez 5 lat tylko w niedziele ;/

Gość sdftger
no nikt ci tego nie zabrania. ale nie mozesz mu pwoiedziec, ze ma to byc teraz bo tak chce! mysle ze w waszym wielku uczenie sie, doszkalanie itp to priorytet, bo pozniej bedzie na to za pozno i juz nigdy prawdopodobnie nie ebdzie mogl tego nadgonic. na rodzine macie jeszcze duzo czasu.

Gość sdftger
no i to jest wlasciwie ten jeden jedyny moment kiedy on moze to zrobic. chcesz miec to potem na sumieniu :)?