Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Figaa

Co sie opłaca bardziej, płacenie od osoby na weselu czy kupienie jedzenia i

Polecane posty

viki100 my własnie po zareczynach jestemy i sie rozgadamy co i jak. Wiec jestemy na poczatku tej drogi gdzie sie nie czuej ze to juz za chwile tylko to takie odlegle jak powiedzialas. a wy na ile przed slubem zamawialiscie wszystko??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
heh 5 zl od tlerzyka czyli jak to umownie? potocznie? sie tak mowi czy rzeczywiscie od talerzyka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Salę, zespół i kucharkę zamówiliśmy rok wcześniej Fotografa i kamerzystę - pół roku Firmę dekorującą salę - 3 miesiące To jeszcze wszystko przed Wami, powodzenia życzę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trilala
moj brat miał nie dawno wesele i jedzenie bylo kupowane kucharki pozniej robily co trzeba:) tylko bylo duzo latania z tym kupowaniem pozniej tez na ostatnia chwile trzeba bylo cos dokupic bo tego mało tamtego mało i jeszcze kucharki bylo ich około 5 potrzebowaly pomocy ktora \"my\" musielismy zalatwic wiec tez troche problemow aczkolwiek jedzenie bylo pyszne bylo go duzo ale to tez zalezy od tego co chcesz i ile. Mysle, że placenie za osobe tez jest dobrym wyjsciem bo praktycznie juz niczym sie nie przejmujesz idziesz tzw.\"na gotowe\" a w zaleznosci od potrzeb dobierasz menu. Coraz wiecej ludzi tak robi moja kolezanka tez tak miała i mowi ze za nic w swiecie nie zamienilaby tego na bieganie za kucharkami. pozdrawiam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
vicki100 wesele robione jest na ok 200 osob.:) Figaa rzeczywiscie od talerzyka :) czyli jak ja mam ok 200 zl to wyjdzie 1000zl dla kucharki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hehe a to tak, no fajnie sobie licza. j jednak jestm pełna entuzjazmu i chaialbym tak iegać , po za tym chcialabym widziec co robia i ja albo beda to robili rodzice, przynajmniej poczuje ze mialam wesele i uczestniczylam w nim:) bo sam dzien wesela zleci jak nie wiem:) a tak to sie pozachwycam tymi smakołykami w kuchni:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gaga hhhhh
Takie glupie pytanie mam jakk sie bierzu kucharki to co z lokalem jak to sie organizuje na przyjecie 50osobowe ma to sens?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To zależy od liczby gości ,jeżeli masz mała ilość to warto robić w restauracji. Na dużą ilość gości raczej sie to nie opłaca noi jedzenia nic Ci nie zostaje bo restauracja wszystko zabiera. My robimy zatrudniamy kucharzy,biorą 2500 za dwa dni i nic nas nie obchodzi.Mają swoich kelnerów i działają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gaga hhhhh
no ale gdzie sie robi przyjecie jak gotuja z zewnatrz? chyba nie w restauracji? i gdzie oni gotuja w domu i dowoza czy na miejscu? Pytam bo ja planuje na swiezym powietrzu pod zadaszeniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
my mamy wesele w strażnicy.. mamy kucharkę, bierze wraz z olugą i kelnerkami ( 6osob) 1800zł = 900zł za ciasta i ciasteczka( zarowno na wesele jak i do paczek, nawet one robia paczki), na drugi dzień robia śniadanie dla oób które będą tam spały a potem poprawiny.. nie zamieniłabym takiego wesela nigdy na lokal, bo moja rodzina w lokalach jakas sztywniejsza jest:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
byłam już na wielu weselach i zawsze młodzi i rodzice dostawali pozostałą część jedzenia, bez względu czy było to wesele w restauracji czy na sali (z wynajętymi kucharkami).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×