Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mini***

jaki kolor pasemek by z żółtego siana na głowie uzyskać ładny blond???

Polecane posty

Gość mini***

mam już dosyć tych żółtych włosów. Dodam, że nie nie farbuję włóosów sama, tylko chodzę do renomowanych zakładów fryzjerskich. Fryzjerka za każdym razem na moich odrostach robi jasne pasemka, ale już po dwóch tygodniach mam na głowie żółty koszmarek. Myślę, że delikatne refleksy w ciemniejszym kolorze mogłyby to zmienić- proszę o pomoc!!!

Gość Stala czytelniczka
No jasne, niech wplecie Ci pasmka w kolorze brazu, ciemnego blondu lub kasztanowym i bedzie troche odswierzone na glowie.

Gość mini***
bardzo dziękuję- ale proszę jeszcze o konkretny, sprawdzony kolor, boję się experymentów:(

Gość prosiakk
Ja to robilam u fryzjerki i to ona mi doradzala dobierajac kolor z palety próbek, zalezy jaki masz odcien blondu czy cieply czy zimny, kolor oczu itd... ladny jest taki jasny brazik o czrwonym odcieniu, ladnie ozywi fryzure.

Gość mini***
dziękuję; ale myślałam, że może jest jakiś jeden kolor który zawsze i wszystkim daje ładny efekt....:(

Gość prosiakk
Kochana, przeciez kazdy wlos reaguje inaczej. Jesli mialas wczesniej rozjasniane wlosy ciemny blond moze wyjsc jak ciemny brąz.

Gość mini***
no tak, rozumiem.... i dzięki!

Gość eeee tam po co pasemka
Jeśli włosy Ci żółkną używaj specjalnych szamponów, które nadają odcień zimnego blondu, są to srebrne lub fioletowe płukanki. Jest taki szampon Regaine. Już wiele osób o nim pisało, usuwa właśnei ten brudno żółty odcień, który tworzy sie na włosach farbowanych na blond. Możesz też płukac włosy wodą z cytryną, odświeży to kolor i usunie rudawe refleksy. Po co niszczyc włosy dodatkowym farbowaniem ? Są inne mniej agresywne dla włosów sposoby. Stosuj specjalne szampony, lakiery i odżywki do włosów blond, nie będą płowiec ani zmieniac odcienia.

Gość eeee tam po co pasemka
poza tym na rozjaśnianych włosach ciemne farby wychodzą o wiele ciemniejsze od tych z próbnika, i do tego momentalnie brzydko bledną i płowieją: brąz wyjdzie jak brudnoszary lub nawet czarny

Gość milianna
tak, polecam również Regaine lub odpowiednik tańszy Rossmana Silver ściąga on żółtawy odcień z włosów i pasemka są wtedy koloru gołębiego lub jasnego blondu ;) nie przestrasz się bo te szampony są fioletowe ale nie zostaje po nich śladu, robi się fajna piana i trzeba potrzymac tak włosy przez parę minut ;) naprawde polecam skoro zawsze wychodzą po jakimś czasie zółcie na pasemkach, są jeszcze dobre szampony z rumiankiem dla blondynek orzeźwiające kolor one również zaminią zółte pasemka na blond np Avon ma taki rumiankowy szampon dla włosów blond

Gość mini***
problem w tym, że od dawna używam tych fioletowych szamponów i zupełnie mi nie pomagają. Dokładnie używam- l'oreal shine blonde.