Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Hansior

Złamanie kłykcia bocznego kości piszczelowej

Polecane posty

Gość Hansior

Witam Wczoraj opuściłem szpital po artroskopowym zabiegu zespolenia dwoma śrubami złamanego kłykcia kości piszczelowej z piszczelem (?).Mój problem polega na tym ,że chirurg w szpitalym odziale ratunkowym analizując zdjęcia rtg nie zauważył w/w złamania i podczas oględzin i badania ( wykręcanie, pciąganie nogi itp.)kolana stwierdził zerwanie wiązadeł.Nogę od kostki do pachwiny wsadził w gips i zalecił wizytę u ortopedy.Pani ortopeda na szczęście zauważyła złamnie i zaleciła konsultacje z ortopedą-traumatologiem który zadecydował o wykonaniu zabiegu i krótko mówiąc skręciu kolana śrubami.Różne sytuacje losowe w naszej służbie zdrowia spowodowały, że zabig ten miałem dopiero po 2 tygodniach od zdarzenia, w związku z powyższym mam pytanko czy nie nastąpiło już samoczynne gojenie się złamanie ,ponieważ na zdjęciach rtg po zabiegu widoczna jest niewielka przerwa pomiędzy zespalanymi częściami i czy będzie ona miała istotny wpływ na sprawność kolana?.Pytanie 2 , po jakim okresie najlepiej pozbyć się śrub ?. Pytanie 3, jaki powinien być kąt zgięcia ustawiany na zegarze w ortezie typu oppo? Pytania stawiam na forum ponieważ nie uzyskałem zadowalających odpowiedzi od lekarzy i rehabilitantów z mojego ( powiatowego )szpitala. Dzieki za rady

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się