Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość printempss

ROGOWACENIE MIESZKOWE - leczenie

Polecane posty

Gość gość
Są sposoby na rogowacenie okołomieszkowe. Mi pomogły zabiegi z kwasami w salonie kosmetycznym, a dodatkowo codziennie używam krem z kwasami.

Gość gość
Ja też miałam rogowacenie mieszkowe i pomagała mi tylko jedna rzecz KREM PILARIX jest dostępny w tubkach 100ml i 200ml . Ten 100ml kosztuje w aptece nie całe 20zł . Po 2 tygodniach smarowania 2 razy dziennie na moich nogach i rękach skóra była ładna miękka i nawilzona. Na on również wiele innych super właściwość. Jako środek kojący po depilacji oraz przy suchych piętach i łokciach. Ogólnie na suchą skórę jest nie do zastąpienia. Wszystkim z takimi problemami skornymi gorąco polecam

Gość gość
ODSTAWIŁAM NABIAŁ i po sprawie, a borykałam się z tym problemem przez długi czas, od dzieciaka.

Gość rumianamegi
Witam, ja probowalam juz wszystkiego w Polsce ale mieszkam teraz w UK i postanowilam wybrobowac tutejszy zel na tradzik pod nazwa panoxyl. Musze przyznac ze juz po 3 dniach widze rezultaty a kuracja powinna trwac miesiac. Dam znac za 3 tygodnie!

Gość darkblue24
Czesc dziewczyny, Z rogowaceniem mieszkowym borykam sie od dziecinstwa, mam na ramionach, udach, posladkach i odrobine na policzkach. Krotki rekawek i bluzki na ramiaczkach nosze tylko po domu, cale swoje zycie. Tysiace pytan typu ''Ojej, masz wysypke?'', ''Co masz na rekach?'', ''Ciebie to swedzi?'', ''Nie zaraze sie?'' potrafi dobic. Dodam ze mam bardzo wrazliwa, sucha skore i bardzo jasna karnacje, ciezko sie opalam. Moja znajoma wytepila swoje rogowacenie na solarium, nie miala silnego ale dala rade. Dla mnie nawet 5 mint na solarium konczy sie poparzeniem. Z zazdroscia patrze w lecie na wszystkie dziewczyny z gladka, opalona i swiecaca skora. Moja kosmetyczka zainteresowala sie moim rogowaceniem na ramionach i zrobila mi mikrodermabrazje, zaraz po tym nalozyla mi na to kwas nawilzajacy, chyba migdalowy to byl. Efekt byl fajny, ta kosmetyczka mi polecila zebym zrobila co tydzien mikrodermabracje na ramiona, ok 5 zabiegow zeby to zjechac do zera a potem juz mikrodermabrazja regularnie co miesiac. Chetnie to sprobuje, ale musze sie finansowo przygotowac na taki eksperyment, jednak mikrodermabrazja co tydzien to duzo pieniedzy.

Gość gość
Może spróbuj kremów z mocznikiem, takie kremy pomagają odpowiednio nawilżyć skórę i zmniejszają objawy przymieszkowego rogowacenia naskórka. Ja miałam taki problem na udach zawsze po depilacji, teraz do codziennej pielęgnacji używam kremu linourea i jestem zadowolona :)

Gość gość
Krem Pilarix, Pilarix Forte firma Lefrosch

Gość gość
ten krem to prawdziwy cud, 5 lat walczyłam z tradzikiem od liceum do teraz,masakra kasa na lekarzy dermatologów i kosmetyki z rosmana i nic aż do teraz kiedy znajoma poleciła mi krem pilarix i po 5 dniach nic, poprostu wszystko wyszło nawet moje rany sie zagoiły od wyciskania polecam kupujcie ze strony producenta tu: http://pilarix.pl

Gość gość
SQUAMAX (ok 20 zł) kochane, emulsja, 4h na miejsce zrogowaciałe, zmycie, nawilżenie. nie mam wielkiego problemu - pupa i okolice pod piersiami, ale to mój sposób, sprawdzony, który działa. kupiłam jeszcze Alantan Plus maść, zobaczymy..