Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

numerantka

pomocy!jaki podkład do wysuszonej i ściągniętej cery?

Polecane posty

witam:) mam problem z dobraniem podkładu do mojej wyjątkowo problematycznej cery 😭 potrzebuję jakiegoś podkładu do cery wrażliwej, suchej, który nie wysuszy jej jeszcze bardziej, nie podrażni i nie podkreśli suchych placków... każdy do tej pory podkreślał tylko suche partie na mojej twarzy, robił brązowe placki na policzkach [wściekły], przez co mam twarz całą w ciapki [wściekły], poza tym skórę na twarzy mam ściągniętą, zaczerwienioną i piekącą 😭 kremy dobre mam i pomagają , ale wszystko szlag trafia jak tylko nałożę nieodpowiedni fluid:( jaki fluid możecie polecić do mojej biednej twarzy?

Gość monisssssiiiiaaaaaaaaa
nie wiem czy tu cos znajdziesz. ja sie od kilku dni pytam o podobne rzeczy ale nikt nic nie mówi, mało erotyczny temat niestety;/

a jakich kremów do twarzy używasz?

używam Nanobase - jest extra, od razu po nałożeniu przynosi ulgę mojej skórze i extra nawilża, rano wstaję z gładką buzią, ale co z tego, gdy tylko po nałożeniu podkładu skóra robi się sucha, powstają suche placki, które puder podkreśla... a mam teraz puder matujący, on chyba mi tak wysusza twarz a na dzień używam kremu, który też mi służy - ziaja kozie mleko, gdybym nie używała podkładu, skóra by się tak nie wysuszała, muszę zmienić podkład tylko nie wiem na jaki :(

Dołączę się w oczekiwaniu na światełko w tunelu. Mam taka samą cerę, poradziłam sobie z nią przy pomocy odpowiedniego zmywania i kremów i jest teraz super, ale też po nałożeniu jakiegokolwiek podkładu, od razu jest dramat, jakbym co najmniej posmarowała twarz spirytusem :o

Gość black latte
Vichy Normateint - podkłąd do skóry z niedoskonałościami. Zawiera wodę termalną Vichy, nie powoduje powstawania zaskórników i nie wysusza skory. Przeczytałam to z ulotki, którą dostałam razem z innym kosmetykiem z vichy. Jeszcze nie przetresowałam, ale zamierzam wkrótce.

no właśnie :o witam w klubie ;) ja również nie odczuwam żadnego dyskomfortu aż do momentu nałożenia podkładu...dosłownie po 20 minutach skóra zaczyna się czerwienić, ściąga się, piecze, pokrywa się brązowymi plackami 😭 i męczę się tak codziennie cały dzień w pracy i marzę tylko o tym, by wrócić do domu , zmyć to wszystko z buzi i nałożyć nanobase ... a tak to...mam wrażenie, jak bym miała skorupę a nie skórę na buzi, i jakby ta miała popekać przy większym ruchu ust :o mam nadzieję, że ktoś coś pomoże....

Gość madalina
Czesc Wiesz ja mialam taki sam problem.meczylam sie strasznie tak przez pol roku.jakis koszmar.wybrobowlam multum kosmetykow.mi najlepiej pomogl cold cream Avene, a jako podkład(fluid) stosuje Ester Lauder-ma płynna konsystencje. mi najbardziej pomogl ten krem a ten fluid tez jest ok. jest w wersji: do suchej cery

Hmm trzeba będzie wypróbować itych kosmetyków. ale może masz Numerantka jakies uczuleie ja np. dowiedziałam sie ze na białko najprawdopodobnniej

Gość madalina
aha pieczenie i sciganie skory na twarzy to objaw odwodnienia skory.mi pomaga tez maseczka z nivea nawilzajaca(stosuje ja 3x w tygniu)plus cold cream z Avene-to najlepsze dla mnie kosmetyki

przecież do suchej skóry nie używa się podkładu matującego-matujący jest do skóry tłustej!!!! myslę,że to skóry z problemami najlepsze są kosmetyki apteczne, poza tym,możesz zapytać w kosmetycznych,czy w aptece o próbki podkładu i zorientować się,który na Tobie dobrze \"leży\"

Gość joc
AA jedwabisty podkład rozświetlający do cery suchej i normalnej do skóry wrażliwej i skłonnej do alergii