Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dadsadsaasdds

Do lodówki P

Polecane posty

Gość dadsadsaasdds

Właśnie zamoczyłam kawałki kurczaka w maślance (robię coś na jutro według przepisu). Muszę to teraz włożyć do woreczka strunowego i wstawić na trochę do lodówki (woreczek strunowy to taki z tym specjalnym zamknięciem). Ale nie mam takiego i zastanawiam się, czym mogą zastapić.. może po prostu włożyć to do miski i przykryć? Ktoś wie? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gadu gaduuu
poka cipe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chodzi ci o taki zamykany z gory na "jakby zasuwke" ? wloz do normalnego foliowgo albo sniadaniowego, zawiaz zeby sie nie wylalo i po sprawie- albo do miski -

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dadsadsaasdds
Dokładnie taki woreczek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dbledkljdyudgsguiashdf

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dadsadsaasdds
Tak :D Jej przepis... :) Ok, dziękuję za radę :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja 44 on 61
dajcie ten przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dadsadsaasdds
2 piersi z kurczaka (ok. 230g każda) 1 kubek maślanki ½ kubka oleju 1 ¾ kubka pokruszonych krakersów (jeśli chcesz usmażyć nugettsy) Włóż pierś do woreczka strunowego i rozbij aż będzie dość cienka, wtedy potnij ją na 6-8 kawałków. To samo zrób z drugą piersią. Najłatwiej zrobić to nożyczkami. Kawałki kurczaka włóż do woreczka z maślanką i zostaw w lodówce, maksymalnie na 2 dni. Podgrzej olej na dużej patelni, lub rozgrzej piekarnik do ok.220˚C Wsyp krakersy do miski i zanurz w nich kurczaka. Musza być dobrze pokryte przed smażeniem, zanurz je w oleju na ok.2 min., albo tak długo, aż będą złoto brązowe. Połóż je na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru oleju. Ewentualnie piecz w piekarniku przez 15-20 min. Sałatka: Główka sałaty rzymskiej lub 4 małe główki sałaty masłowej 2 duże pikle, pokrojone 1-2 łyżki stołowe kaparów 2-3 łyżki stołowe posiekanej pietruszki, do przybrania Dresing: 2 łyżeczki zalewy z pikli 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek ½ łyżeczki musztardy Dijon Pokrój sałatę na paseczki ok. 1,5mm. Dodaj pikle i kapary. Połącz wszystkie składniki dresingu, zmieszaj i polej sałatę. Dobrze pomieszaj, połóż na talerze i posyp pietruszką. Podawaj z nuggetsami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×