Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość URZAD PRACY

Procedura rejestracji jako bezrobotny ...

Polecane posty

Gość URZAD PRACY

jutro jade sie zarejestrowac ... zalezy mi mni. tez na ten czas na ubezpieczeniu ..wczesniej pracowalam przez pol roku ...wiec jakie dokumentu musze wziac? i kiedy bede juz zarejestrowana ?

musisz wypełnić taki wielki kwestionariusz , i tam trzeba wszystko wpisać adres, pesel, nr dowodu, kiedy sie jakie szkoly ukończyło i dużo innych rzeczy. sama rejestracja trwa jakieś 10 miunt (pomnożone przez ilośc osób w kolejce) za miesiąc każą ci sie przyjśc podpisać. po paru dniach dostaniesz do domu list polecony z urzedu pracy że jestes zarejestrowana.

Gość URZAD PRACY
a swiadctwo z tamtej pracy ? narazie nie nalezy mi sie zasilek .. po paru dniach od podpisania sie po miesiacu bede zarejestrowana czy po paru dniach od jutra np ?

nie nalezy ci sie zasilek (chyba ze w innej pracy pracowalas wczesniej z zachowaniem ciągłości) to nie musisz brac swiadectwa, od razu cie zarejestruja i potem co miesiac trzeba sie podpisywac

Gość URZAD PRACY
dobra dzieki Fajny _25

Gość magdzinkkkkkka
a mi kaza przyjsc na jakies spotkanie z doradzca zawodowym. ustalili z gory date, tylk ze ten termin w ogole mi nie pasuje:( mam sprawe rodzinne w innym miescie akurat tego dnia. poszlam poprosic o przesuniecie spotkania, a pani mi podsunela wniosek o zawieszenie. nie zgodizlam sie, bo wszystkie procedury zwiazne z moim stazem zostana przerwane. trudne, nie zalatwie spraw rodzinnych:( jest moze inny sposob, aby to zalatwic? nie wymiguje sie od spotkan, chociaz akurat to nie jest mi potrzebne.