Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a.a

pytanie

Polecane posty

Gość a.a

prosze napiszcie kiedy jest najwieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? mianowicie chodzi mi o okres tj. ok 2-3 dni po miesiaczce. wazne.

Gość a.a
ok dziekuje a kiedy jest to najbardziej prawdopodobne?

Gość NAtkaPolożna
poczatek cyklu to poczatek miesiaczki, jesli amsz cykle regularne ,czyli meisiaczka pojawia sie , lcizac od pierwszego dnia cyklu co okolo 28-32 dni , to mozesz liczyc na to ze owulacje bedziesz miala oklo 15-18 dnia cyklu. MOzesz to sprawdzic kupujac w aptece test owulacyjny.Aby zajsc w ciaze warto wspolzyc na 2 dni przed i po spodziewanej owulacji. UWAGA!!!Zdarza sie ze niektore osoby maja owulacje dwa razy w ciagu 1 cyklu(28 dni), albo ze nie maja jej wcale, albo zze maja ja w innym czasie niz normalnie...WG> mnie aby byc pewnym czy masz owulacje idz do swojego ginekologa w okolo 14-16 dniu cyklu i popros by zrobil CI USG przez pochwe (nie boli!!) i zobaczyl jak wyglada pęcherzyk Graafa(czy rosnie, czy juz pekl itd)

Nie ma 2 owulacji w ciągu 1 cyklu, medycyna nie zna takiego przypadku.Zdarza sie natomiast że uwolnią się 2 lub 3 pęcherzyki ale podczas trwania 1 owulacji (stąd bliźnięta dwujajowe, trojaczki).Inną sprawą zupełnie jest to, że cykl to nie szwajcarski zegarek i raz zdarzy się cykl =35 dni, a wtedy obliczenia idą w łeb i ciąża gotowa.zabezpieczać się a nie obliczać. ew. sięgnąć po obserwację cyklu (śluz temperatura).Kalendarzyk to najszybsza droga do niechcianej ciąży.