Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracujaca studentka22

gdzie lepiej pracowac?

Polecane posty

pracuje( tzn dorabiam sobie bedac na studiach) w sklepie-, mam okolo 7 zl na godzine i okolo 600 zl na miesiac,jestem z pensjii zadowolona, ale.. w tej pracy jest ciezko.w sklepie mam pelno obowiazkow, caly czas jest kolejka ludzi do obsluzenia, musze tam sprzatac, robic jedzenie i straty z niego.czasem jest tak, ze nie mam nawet przerwy przez 8 h i nie mam kiedy isc do kibla:O mialam byc dodatkowym pracownikiem, bo inne dziewczyny jak byly same nie dawaly rade, mialysmy byc zawsze we dwie, a jak sie okazuje, zawsze prawie jestem sama.mecze sie w tej pracy, do tego jest ona daleko od mojego domu. moge poszukac innej- kolezanki pracuja w innych sklepach i maja luzy, czasem jakis klijent, gownie siedza i sie nudza..ale maja po 5 zl na godzine, albo i mniej..wiec zeby dostac tyle, ile zarabiam teraz, bym musiala z 5 dni wiecej pracowac..no i nie wiem, lepiej pracowac mniej i beardziej"mecząco" czy wiecej i miec luz? jakie macie zdanie?

??

Gość wilcy zjedli
najlepiej to poszukaj pracy w knajpie

Gość kto to jest klijent

sorry za ta literowke:P szybko pisalam:)

Gość wilcy zjedli
to nie była literówka, zwykły błąd po prostu

dobra, blad.ale chyba to nie jest temat dyskusji? to nie forum o ortografii, a blad sie moze zdarzyc kazdemu:)

Gość to pisalam ja
własnie moze poszukaj pracy jako kelnerka, z tego co slyszalam nawet dobrze zarabiaja..... moze telemarketing, tam tez mozna niezle zarobic jak na studenta.....

Gość no bez jaj
jak można być w tych gorszy zadowoloną ? Zepier.dalsz jak głupia za nędzną zapłatę i jeszcze jesteś zadowolona. Straszne :(

Gość skoro jesteś zadowolona
to pracuj tam narazie-a w między czaie szukaj czegoś lepszego:)

Gość wmamamalala
tu haj zwykle chcamskie rady i wpypowiedzi autorko uwazam ze jesli dajesz rade to troche popacuj w ten sposob a potem to rzuc bo wiadomo nie mozna robic czegos czego sie nie lubi ale z drugiej strony taka praca za mniejsze pieniadze gdzie jest mniej klientow tez nie ma sensu bo czas wolno leci i nuda

Gość no bez jaj
napisała wyraźnie, że nie ma nawet czasu sie WYSRAC W PRACY ! To niewolnictwo, a nie praca ! Rezygnuj z tego jak najszybciej, bo jeszcze pomyślisz, jak inni "mądrzy inaczej" że cos takiego jest normalne :(

hmm, takie sa realia w Polsce, tak sie zarabia..kolezanki dostaja po 800 zl na caly etat..a ja 600 zl za 0,4 etatu, nie wiem czy to jest taka tragedia..to nie Anglia, ze sie zarabia 50 zl na godzine..

nie mam czasu sie wysrac w pracy..:o no jasne, ze to nie jest normalne, ale prosze znajdz mi prace, gdzie bedzie tak pieknie i wszzystko zgodnie z przepisami.. oczywiscie mowie o pracy dla ludzi z srednim wyksztalceniem, albo w czasie studiow, bo jak skoncze studia, to bede zupelnie inna polka pracownika:)

Gość bum bum bum robimy to bez gum
ach my kobietki mamy przekichane:/ tyle musimy sie narobic na marne grosze:(

a faceci maja niby lepiej? na tych samych stanowiskach tak samo pracuja i kobiety i mezczyzni i tyle samo zarabiaja..

Gość piszcze w polu
jesli masz czas zeby pracowac 100 godzin w miesiacu to chyba jestes studentka zaoczna?

nie pracuje 100 godzin, tylko okolo 70. jestem studentka dzienna, nie chodze na wyklady(tylko na jeden) a cwiczen mam 3 godziny w tygodniu.spokojnie moglabym pracowac ponad 100 godzin, tylko nie wiem, czy warto..

Gość piszcze w polu
no ale 70 * 7 to 490 a nie 600

Ja pracowałam jako animatorka jednej z większych firm kosmetycznych na rynku. Zarabiałam 8,5 za godzinę na czysto. Praca była czysta, lekka i przyjemna, przerwa wtedy, kiedy warunki na to pozwalają (czyli nie ma moich klientów). Do normalnej pensji dostawałam prowizje od osiągniętych wyników w sprzedaży oraz kosmetyki na szkoleniach. Nawet, jeżeli ja nie miałam ochoty z nich skorzystać, nie było problemu z ich sprzedażą. Ja nie narzekałam! Pracowałam i studiowałam dziennie. Wychodziło całkiem przyzwoite kieszonkowe. Dlatego, moja kolejna praca też będzie lekka łatwa i przyjemna.. Wiem, że dziewczyny w Huju&Muju mają zapier... i dość mało zarabiają, mi się coś takiego nie uśmiecha. Poza tym za nim znalazłam prace jako animatorka, pracowałam jakiś czas w sklepie z ciuchami dla facetów, stanie na baczność, ciągłe latanie i przekładanie towaru, podlizywanie się ludziom- w nadziei, że to nie znajomi szefa ;/ masakra

Gość wypal paczke fajek
Moze wyda wam sie to smieszne, ale ja jak bylem na studiach to pracowalem w audiotele. Odpowiadalem na smsy jako wrozka. Jedynym wymaganiem bylo szybkie pisanie na kompie i wyuczenie sie formulek. Dostawalem 12 zl za godzine. A pracowac moglem kiedy chcialem. Jako ze studiowalem dziennie najczesciej bralem zmianki od 17 do 24 w tygodniu, w weekendy na ogol od 8 do 20 . Moglem przepracowac ile godzin chce w miesiacu z zaznaczeniem ze ma to byc wiecej niz 50. Srednio zarabialem 1200. A w wakacje nawet 2500.

Gość renata i kasztanki
ja studiuje na 2 kierunkach i na obydwu mam stypendium naukowe razem 800 zl . Moze pomysl o tym, lepsze to od ponizania sie w sklepie:)

stypendium naukowe tez mam:) 320 zl miesiecznie, w tamtym roku mialam 480:)