Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fevggbvr

odstawiam yasmin po 2 latach brania , ile czasu bede czekac na dziecko?

Polecane posty

Gość fevggbvr

za 2 tygodnie przestaje brac tabletki, chcmy starac sie o dziecko, gin powiedzial ze niby wszystko w porzadku ze mna i zeby probowac ale ja jestem niecierpliwa i wolalabymmniewiecej sie zorientkowac jak mozna wywolac owulacje? jak przyslieszyc zajscie w ciaze? jakie rzeczy oprocz kwasu foliwego brac? i jak dziala luteina?

Gość fevggbvr
?????????

Gość fevggbvr
?????????????????????????????????????????????????????????????????????? plizzzzzzzz

Gość ok półroku powinnas sie
oczyścić ,,,a potem daj ci boże szczęście 🖐️

Gość fevggbvr
czemu pol roku? lekarz mi powiedzial ze to zabobony i ze moge sie juz od odstawiena starac, oczywiscie ze wzrasta ryzyko ciazy mnogiej ale coz trudno w sumie tez bym chciala wiec nie widze sensu skoro powiedzial mi to ginekolog , dla pewnosci zapytalam jeszcze znajomych lekarzy powiezieli to samo

Gość starac sie mozesz juz po 3
miesiacach, ale lepiej odczekav wiecej. Ja dopiero po mniej wiecej 5 miesiacach odczulam, ze hormony juz sie uregulowaly. Niestety od ponad roku staram sie o dzieco i mimo pozytywnych wynikow badan nadal nie jestem w ciazy, powodzenia

Gość mi tez lekarz poradzil odczeka
kilka miesiecy ...jestem więc zdziwiona tym co piszesz ! Jakie zabobony ?! ...Jak to sobie wyobrażasz,przez długi okres brałaś tabletki i nikt mi nie powie,że od razu możesz starac sie o dziecko !Zmien lepiej lekarza -ja bym sie bała takiego ...

Wiesz, w ciążę możesz zajść już w pierwszym miesiącu, ale popatrz: organizm najpierw po tabletkach ma przestawić się na biologiczny poziom hormonów - i już obrywa huśtawką hormonalną w postaci zmian ciążowych. Nikt nie mówi, że musi to się źle skończyć, ale możesz mieć jakieś problemy albo chociaż gorzej się czuć. Ja bym odczekała, zwłaszcza że i tak musisz porobić badania, lekarze zalecają też zaszczepienie się przeciw żółtaczce na długo przed ciążą itd.

Gość ostrzegam cie przed taką
decyzją ...lekarz zalecił mi odczekac 6-8 m-cy po odstawieniu tabletek a ja po prostu wpadłam po 2 miesiącach :( urodziłam w 6 miesiącu ...malutki wazył ok 1 kg. to co przeszxlismy przez 8 miecięcy to po prostu piekło :O :O dziecko miało 2 operacje na oczy i 1 na serduszko ....:(...nie przeżył ...całe swoje 8 miesiecy życia mały był na OIOM-ie więcej jak w domu ...nie musi tak byc u ciebie ale po co kusić los ...? W klinice rozmawiałam z wieloma lekarzami i nikt nie dal mi jednoznacznej odpowiedzi : dlaczego ? moglo to byc jedną z przyczyn ... Po roku zaszłam w ciąże i synek ma teraz 6 lat i jest zdrowym i silnym dzieckiem ! Ja na twoim miejscu nie słuchałabym tego lekarza bo ciaża mnoga to akurat nie problam a czy objaśnił ci jaki wpływ mają hormony na ciaże ?