Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maleńkaaaa

przesuszona skóra, zaczerwienienia i czeste wypryski

Polecane posty

hej, mam 20 lat i nieco problemow z cera. w ciagu dnia ma taki szarawy odcien, gdy wejde do cieplego pomieszczenia od razu sie czerwienie i pieka mnie policzki. do tego ciagle cos wyskakuje jak w nie jednym to drugim miejscu. wypryski warto wysuszac, skore nawilzac. i jak tu pogodzic jedno z drugim? :) czy to opis wrazliwej/suchej cery? szczerze mowiac nawet nie bardzo wiem jaka mam :) dzieki za odpowiedz :))

Polecam wybranie się do dermatologa. Zwlekałam z tym wiele lat i bardzo żałuję, cera niszczyła moje życie towarzyskie. Za wizytę nic nie zapłaciłam, a lekarstwo było robione w aptece, kosztowało 5 zł i starczało na miesiąc ;) A rezultaty jakie! W życiu bym się nie spodziewała...

Gość do Klarowna
a jakie to lekarstwo? Jet na receptę?

Każdy pyta mnie o jego nazwę ale ono nie ma nazwy. Ale wiem że jeśli opiszesz je dermatologowi będzie wiedział o co chodzi. Jest na receptę oczywiście, farmaceutka musi zrobić je w aptece. Jest to taki biały proszek zalany spirytusem który przed użyciem się wstrząsa i w ten sposób powstałą miksturę nakłada na krostki. Na twarzy pozostaje białe dlatego wymyśliłam nazwę 'biały miś' :)

a wiesz moze jakie skladniki ma to lekarstwo robione na recepte? jestem na 3 roku farmacji i akurat robie rozne roznosci ;) wiec moze sama sobie zrobie ;D