Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papryczkowa200887

pomocy !! korzen zeba trzonowego do wyrwania ?

Polecane posty

Gość papryczkowa200887

Pomocy!! jakiś rok temu wypadla mi plomba z martwego zeba trzonowego.ze wzgledu na to ze martwy zab jest slabszy, przelamal mi sie na polowe i jedna z nich bardzo sie obluzowala.Dentystka usunela obluzowana czesc i dobudowala ją, ale zastrzegla ze moze wypasc. I wypadla. A druga polowa zeba zlamala mi sie na kanapce.zostal malenki kawalek zeba i chyba czesc korzenia. Nic mnie nie boli,dlatego zwlekam z wizyta u dentysty. naczytalam sie troche o tego typu zabiegach [ otwarcie zatok, zaszywanie dziasla po zabiegu itp] mial ktos podobny przypadek? pomocy!!

Gość nadia***
ktory to trzonowiec?3 juz wyrwalam........

Gość papryczkowa200887
hm na gorze, trzeci od konca ....

Gość nadia***
masz zeby madrosci?jesli masz 8-mki to polamala sie szostka.zaden problem.zatokowe zeby to 7-mki(najczesciej).wtedy dentystka kazala mi (po wyrwaniu zeba)zatkac nos i i dmuchac.nic sie nie wydarzylo (patrzyla czy jest babelek powietrza)i tyle.wyrywanie nie boli.korzen rwie sie tak jak zab tyle ,ze innym narzedziem.pedzic tam nie musisz ale dobrze wyrwac "smietnik".ja z polamancem troche lazilam bo sie balam a nie bylo czego.nie czytaj na internecie o szyciu ,itp bo zawalu mozna dostac!trzymam kciuki

Gość papryczkowa200887
Troszke mnie pocieszylas. choc nadal sie boje. mam juz jeden wyrwany zab, 5 na dole. i tez mialam stamtad wyrywany korzen ale tam byl jeden maly, a tu wydaje sie jakby byly dwa kawalki jeden troche na zewnatrz, a reszta korzen :(

Gość nadia***
dentystka podzieli korzen (odseparuje ....hmmmm zapamietalam nazwe!!)na pojedyncze korzenie i pokolei wyciagnie.rozdziela je chwilke zwyklym wierlem.znieczulona bedziesz wiec luz.GLUPIE ZEBY!!!!!oj daly mi w zyciu popalic!

Gość papryczkowa200887
uwierz ze mi tez :((( dziekuje!

Gość od horych żebów może ci
się wdać racysko i koniec

Gość papitka
tak jak od wszystkiego moze ;] bezsens