Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto mi to powie

blokada netu- pomocy

Polecane posty

Gość kto mi to powie

kto mi powie jak mam zablokowac dostep do netu osobom 3-cim? nie chodzi mi o jakies konkrtetne strony, tylko o calkowity dostep. Dodam, ze mam netie i odlaczanie/zabieranie/chowanie modemu niewchodzi w gre :)

Gość skakanka 2 i jedna 3
odepnij kabel zasilający komputer :p

Gość kto mi to powie
to tez nie przejdzie- przeciez napisalam :) :D

Gość WALIłEM KOBYłKE
wykręć bezpieczniki w mieszkaniu :p

Gość wal się razem ze swoim życiem
to zależy, jak bardzo kumate są te osoby w obsłudze komputera :) Może wystarczy po prostu zainstalować jakiegoś firewalla :)

Gość kto mi to powie
haslo zalozylam ale to nie dziala... ten ktos (nie wiem jakim cudem) zalozyl sobie swoj profil! daltego posuwam sie juz do tak drastycznych rozwiazan.. :)

jak założysz hasło na komputerze to nawet nie wejdzie na internet więc w czym problem...bo nie rozumiem

Gość kto mi to powie
oj sa kumate, sa... co robic, co robic...?

Gość kto mi to powie
dontyouknow3--he, he-- tez tak myslalam, az sie nie przekonalam ze da sie wejsc

załóż hasło na BIOS'a :) To łatwo wyłączyć, ale nie da się tak, żebyś ty się o tym nie dowiedziała, poza tym wymaga interwencji we wnętrze komputera :)

Gość kto mi to powie
wal się razem ze swoim życiem-- a udzielisz mi bardziej szczegolowych instrukcji...? bo ja goopek jestem jesli chodzi o kompa...

tu masz tekst jak wejść do BIOS'u http://computersun.pl/bios/artykuly/wejsc-do-bios-u_103.html Jeżeli znasz angielski, dalej nie powinno być problemów - jest opcja ustawienia hasła. Monit o hasło się pojawia przy każdym włączeniu komputera, jeszcze zanim zacznie się wczytywać system operacyjny Hasła można się łatwo pozbyć nie znając go... wyjmując na chwilę baterię umieszczoną na płycie głównej komputera.

Gość kto mi to powie
cholera, nie moge wejsc do BIOS'U... 😠

hmm, no z tym nie jestem Ci w stanie pomóc, jedyne co mogę zaproponować, to restart komputera i trzymanie cały czas del do czasu aż: a) wejdzie do bios'u b) pokaże się logo windowsa (wtedy już lipa Ewentualnie zamiast del, F2, F8 a potem może dalsze z wymienionych w artykule klawiszy (pomysł z książką na klawiaturze to jakaś paranoja jest :) ) Ewentualnie, jeżeli znasz model/masz instrukcję do płyty głównej, to tam popatrz jak to zrobić

Gość trageees
ta tylko co bios ma do internetu :o

Gość kto mi to powie
wal sie ze swoim zyciem-- dzieki za info :) jeszcze bede probowac a jak sie nie uda, to coz... zaczne sie walic ze swoim zyciem, nic innego nie zostalo... ;):):D

a, bo widzisz... :) Tak zeszła rozmowa na hasło w windowsie, co się równa brakowi możliwości korzystania z komputera (czyli z netu również jakby nie patrzeć ;) ) i tak jakoś tym torem idąc wyszedł mi ten bios :) Autorko - oczywiście hasło na biosie zablokuje osobom trzecim możliwość korzystania z komputera wogóle, nie tylko z netu. Jeżeli nie o to chodzi, to jest bardziej kiepsko

Gość zawsze ze mną możesz siię
przewalić :p

Gość kto mi to powie
wal się razem ze swoim życiem-- a jak dostane sie juz do tego biosa to ten ktos nie bedzie mogl w ogole "wejsc na kompa"? bo jak ostatnio zalozylam haslo na kompa to okazalo sie , ze to nie jest zaden problem utworzyc nowy profil i korzystac m.i. z netu.. ps. del nie dziala.. :(

tak, chyba że wyjmie baterię tak jak napisałem - ale wtedy o tym się dowiesz, bo nie będzie hasła :) Monit pojawia się zaraz po uruchomieniu komputera - nie ma żadnych profili i takich tam. Albo znasz hasło i idzie dalej, albo nie znasz i nie idzie.