Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

erogenna

problem łupież.

Polecane posty

łupież u 10 letniej dziewczynki. Ma gęste włosy, długie, szkoda ścinać, zresztą czy to coś pomoże? Właśnie jesteśmy w trakcie testowania 4 chyba z kolei szamponu. problem się nasila. Wdzięczna za każde rady. Pozdr.

Gość jagooo
kiedys uzywalam nizoral, teraz head and sholders i jest spoko. Mysle ze obciecie wlosow nic nie da. Proponowalabym wizyte u lekarza, moze dermatolog

Gość Pierwsza Pomoc
Wypróbuj szampony: - z 2% ketokonazolem (tylko w aptece - Nizoral, lub tańsze odpowiedniki - Zoxin, Nizax Med), - z 1% klimbazolem (zawiera go większość szamponów przeciwłupieżowych w hipermarketach, np. szampony Schauma), - Head & Shoulders. Nie kupuj szamponów przeciwłupieżowych "jak leci". Sprawdzaj substancję czynną i tym się kieruj. Może się okazać że testowałaś 5 różnych szamponów, ale wszystkie zawierały tylko klimbazol, więc tak naprawdę efekt jest taki jak byś stosowała jeden i ten sam szampon. Ketokonazol jest chyba najskuteczniejszy. Jeżeli po kilku tygodniach upież nie przejdzie, musisz koniecznie zgłosić się z dzieckiem do dermatologa.

Gość Pierwsza Pomoc
*łupież

Gość zmieszana...
ja używałam L`oreal przeciwłupieżowy(jest kilka do wyboru-do włosów suchych, tłustych-nie polecam szampon+odżywka bo dużo gorzej działa)-nie wiem czy dla dzieci też może być:o ale lepszego szamponu w życiu nie miałam, w dodatku włosy są po nim śliczne i błyszczące:)

Gość madziuuupichu
a moze to wna wody. ja mam ten problem. jak wyjezdzam z domu, to mam problem z glowy. czysta skore. a ja wracam i mje w tej chlorowie to mam znowu lupiez