Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lusesita de Milagros Dolores

ale wstyd...red bull kontra fundacja Dodaj Dzieciom Skrzydeł

Polecane posty

link nie działa :O Założona siedem lat temu przez Grażynę Malechę organizacja pomaga dzieciom z ubogich rodzin. Prowadzi dla nich świetlicę środowiskową, organizuje zbiórki podręczników i ubrań, funduje obiady i wizyty u dentysty. Pod koniec zeszłego roku Malecha dostała pismo od Red Bulla z żądaniem, by zrezygnowała z używania nazwy fundacji, bo ta kojarzy się z hasłem wykorzystywanym od 11 lat w reklamach napojów energetycznych: \"Red Bull doda Ci skrzydeł\". Malecha zastrzegła nazwę w Urzędzie Patentowym zaraz po założeniu fundacji, więc zdziwił ją list, jaki w styczniu dostała od urzędu. Zawiadamiał, że Red Bull zgłosił formalnie swój sprzeciw i jeśli w ciągu dwóch miesięcy fundacja nie ustosunkuje się do sprawy, straci prawo do używania nazwy. Anna Czernicka, rzeczniczka Red Bulla: - Znak stowarzyszenia jest podobny do naszego znaku towarowego. W tej sytuacji istnieje ryzyko, że towary i usługi oznaczone znakiem \"Dodaj Dzieciom Skrzydeł\" zostaną przez opinię publiczną uznane za sponsorowane przez Red Bulla lub że stowarzyszenie jest w jakiś sposób powiązane z naszą firmą. Malecha ma kilka dni na odpowiedź Urzędowi Patentowemu. Gdy to zrobi, sprawa trafi do kolegium orzekającego, które rozstrzygnie spór. - Nawet gdyby oba slogany brzmiały identycznie, to zakres działalności obu podmiotów jest zupełnie inny i trudno byłoby je pomylić. Występowanie przeciwko fundacji może tylko zaszkodzić wizerunkowi firmy. Tłumaczenie, że ktoś mógłby błędnie skojarzyć producenta napojów z działalnością dobroczynną, jest naprawdę przewrotne. A nawet gdyby się tak faktycznie stało, można byłoby to odczytać jedynie na plus - mówi Bohdan Dzieciuchowicz, ekspert public relations.

Gość plus dla RED BULLA
że nie żąda kasy od Kochanowskiego ;) O Ikarze nie wspomnę :D

Gość okuffa
bojkot!!! 😡

Gość nagłosmić to
!!!!!!!!!!!!! hańba:(

ja nie wiem jakim niby prawem oni sobie przygarneli to powiedzenie na wlasnosc, zenada na calego😠 Mam nadzieje ze sprzedaz redbula spadnie 😠

Gość jak się zorientuja co zrobili
i że to moze im zaszkodzić to ktos poleci ze stołka...

Gość chcecie linka to macie
robi sie pieprzona przerwa po cyfrze 1 trzeba ja usunac to zadziala

Gość chcecie linka to macie
Rosalinda czemu ty taka glupia jestes?

Gość święte sllowa
psia pać😠

Gość Anna Bella
to prawda. Oni wykorzystali słowo..dodaj skrzydeł...a nie REdBull oto mogliby miec prenetsję! Dodaj skrzydeł to bardzo pospolite powiedzonko..gdyby było to dodaje kolejnej linii papilarnej widac, ze jest odosobnione...:) a zatem mogli by rzec, ze ktos im pomysł ukradł.

Gość nie lubie red bulla
:O