Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaspanaaa

Ciągle chce mi się spać!

Polecane posty

Gość zaspanaaa

Pracuję po 10 godzin, po wyjściu z pracy - to jeszcze nie jest jej koniec, muszę popracować w domu, więc kładę się późno. Wstaję wcześnie. Odżywiam się raczej zdrowo...no, powiedzmy....rozsądnie ;) Kawy nie piję wogóle. I ciągle chce mi się spać!!! Każdą wolną chwilę spędzałabym w łóżku. Jak przychodzi weekend...to już wogóle masakra! Dom zarasta mi syfem bo nie mam siły się za to zabrać, wolę pospać niż sprzątać :P Tak sobie myślę, że ta moja senność, to wynik po prostu małej ilości snu w tygodniu. No ale ja po prostu nie mam więcej czasu na sen :( Jak walczyć z tą sennością??? W miarę zdrowo....bo red bulla, po którego sięgam coraz częściej, do tego nie zaliczam :P

Mimo wszystko sprawdź sobie cukier, mocznik, kreatyninę i hormony tarczycy. Czasem tak zaczyna się kilka przykrych chorób. A jeśli to wykluczysz i Twoja senność wynika wyłącznie z niedoboru snu, to chyba czeka Cię reorganizacja pracy :). Bo wszystkie dostępne zdrowe metody pomagają lepiej spać osobom cierpiącym na obniżoną jakość snu. Doby żadna nie wydłuży. Co do weekendu - skoro pracujesz tyle w tygodniu, możesz chyba sobie wybaczyć, że pośpisz dłużej? A czy Twoja ciężka praca nie pozwoliłaby na zapłacenie jakiejś studentce, by przyszła w sobotę na 2 godziny ogarnąć Ci mieszkanie? Ty w tym czasie przygotujesz jakieś żarełko, a potem - lulu :)!