Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loveStoned

cera..podkład??

Polecane posty

Hej. Czy tez tak macie ze jak robicie makijaż to po kilku godzinach wasza cera sie błyszczy i jest tłusta? Ja najpierw myje twarz pianką do cery tłustej ,pozniej obmywamy tonikiem matujacym i na to krem matujący . No i dalej podkład , maluje oczy i pudruje i wszystko jest dobrze , ale po jakims czasie cała sie błyszcze? Musze często nakładac puder , ale same wiecie ze za duzo pudru tez wyglada zle.. Jakie macie na to sposoby ? pozdrawiam

Gość opla
a jakiego podkładu używasz?

Gość dziewczyny bo za duzo
pakujacie sobie na twarz!! Po co az tyle??? Ja myje twarz mydlem tylko 1 dziennie wieczorem, rano tylo bardzo zimna woda i jak wyschnie nakladam puder Shiseido i KONIEC! Nie uzywajcie tonikow i mleczke i mydel i wszystkiego naraz! Albo mydlo i woda, albo mleczko i tonik!

nie wiem, mam nadzieje, ze to kwestia dobrania kremu i podkladu. sporbuje ten mattitude teraz chyba i kupie jakis mega krem. probowalam kilka razy podklad la roche posay toleriane i mi dzialal, a jak juz sobie go kupilam to dupa blada. nie działa. nie wiem, moze krem zły czy cos....

z tego co wiem to nie powinno sie myc twarz mydłem?! a w ogole jak bym mialam tylko nałozyc na swoją twarz puder to on by nie zakrył niedoskonałosci mojej twarzy..

Gość opla
z tym "świeceniem" to dość częsty problem i niewiele da sie zrobić. myślałam, że może złego podkładu używasz.

LoveStoned - a no niby nie powinno, a moje problemy z cera wlasnie sie skonczyly kiedy przestalam uzywac jakichkolwiek kosmetykow do cery problemowej i przetluszczajacej sie, a zaczelam uzywac zwyczajnego mydla, jednego konkretneho kremu Avene i pudru Shiseido, ktory tak na marginesie ladnie kruje i wygladza. (Shiseido Sun Protection z faktorem 30)

Gość parówkaa
a jakieog kremu z avene, bo mi właśnie nie służy taki jeden

a co mysliscie dziewczyny o mydle siarkowym ? mozna go uzywac do twarzy?moze by cos pomógł?! dziewczyny bo za duzo - a moze napisz cos wiecej o tym kremie Avene , pierwsze o nim słysze :P;>

Ten z Avene to Diacneal, ale jego mozna uzywac tylko jesienia, zima i wczesna wiosna, bo zawiera kwasy.

Gość szukam ciagle ....
nakladanie podkladu jak sie cera błyszczy nie wyglada super, lepiej prztrzec twarz chusteczka higniniczna, i ewentualnie nalozyc puder w kamieniu

dziewczyny bo za duzo - chyba zaryzykuje i kupie sobie ten krem .. a jakie polecacie pudry w kamieniu ;>

Ja nie stosuje zadnych tonikow,peelingow i nie mam problemow z cera.Kiedys kupowalam stosy roznych mazidel do twarzy i mialam pelno krost i krosteczek.Tak wiec teraz tylko mleczko do zmywania makijazu,woda ,krem Vichy i zero problemow :) Dobry jest podklad matujacy MAYBELLINE Dream Matte Mousse.

LoveStoned- kup sobie, bo jest naprawde swietny, ale nie teraz, bo on zawiera kwasy i porobia ci sie przebarwienia i plamki na skorze. Kup go sobie tak na poczatku pazdziernika dopiero, kiedy promienie UVA i UVB beda juz o wiele slabsze.

wiecie co , odstawie na jakis czas te moje wszystkie ''pomocniki do twarzy'' i zobaczę czy twarz bedzie wyglądac lepiej.. Lady Pretensja- sama stasowałas ten podkład ;> dziewczyny bo za duzo - aha , ok :) i dziekuje

Gość szukam ciagle ....
ja mam zamiar uzywac zzelu do twarzy, kremu na dzie namtujacego na noc cos bardziej tlustszego np krem oliwkowy ziai, maseczka nawilzająca, maseczka z zielonej glinki no i podklad

Gość wefgwegfwe
boze jak ja bym odstawila kosmetole to by byla tragedia - jakbym umyla mydlem - cera podrazniona, zaczela by pekac z suchosci, przeciez mydlo strasznie wyszusza, nie mowiac juz o pozatykanych, nieodetkanych porach, jakbym nie nakremowala, popękała by calutka. nawet jak nie naloze kremu od razu po myciu i suszeniu to juz czuje bol pękania.

Tak ci sie wydaje i moze byloby tak na poczatku, ale jest to o wiele lepsze dla skory niz te wszystkie specyfiki. Wiem to, bo sama to przerabialam. I naprawde rada jaka mam dla wszystkich to naprawde ograniczenie kosmetykow do twarzy do minimum. Ja zawsze mialam problemowa cere, a odkad uzywam zwyklego mydla plus tego kremu, o ktorym pisalam nic sie z nia nie dzieje.(odpukac)

Gość Lejdii
LoveStoned///// - - - - - kup krem Biodermine około 20zl- jak dla mnie świetnie matuje i walczy z pryszczami.

Wydaje mi się , że tymi wszystkimi preparatami powodujesz efekt odwrotny. To znaczy Twoja skóra "wpada w panikę" nie chce dopuścić do przesuszenia i w związku z tym gruczoły zaczynają nadmiernie wydzielać łój aby natłuścić skórę.

Gość Landys
Tak miałam ten problem dość długi czas jednak udało mi się uporać z nim za pomocą http://www.glamuren.pl/ i do dziś nie mam już tego problemu.

Też kiedyś okropnie się świeciłam i też kładłam na twarz tony kremideł, teraz myję twarz mydłem dove (wieczorem stosuję dodatkowo tonik, ale nie matujący, tylko nawilżający, bez alkoholu), rano mydło Dove i krem Vichy nawilżający, aqualia termale czy jakoś tak i podkład rimmel stay matt. Kupiłam ten podkład bo był tani, a akurat mojego ulubionego zabrakło w sklepie. Raz na jakiś czas stosuję maseczką z czarnego bzu (Herbapol taka produkuje), albo z zielonej glinki. pomogło odstawienie tych matujących wysuszających specyfików, ale niekoniecznie tak samo będzie u Ciebie. kosmetyki nie mogą zawierać parafiny, trzeba czytać skład

Ja mam cerę mieszaną i polecam podkład Revlonu color stay. Puder bourjois, róż pupa, czasami baza Gosh.Tusz Loreal beauty tubes - mój zestaw .Podkład revlona jest rewelacyjny, podobnie jak clinique.