Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ngakjn

MIKRODERMABRAZJA- JUTRO

Polecane posty

Gość ngakjn

Witam Zdecydowałam się na mikrodermabrazję, z początku chciałam udac sie na pilling kawitacyjny, jednka dwie kosmetyczki poradzily mi mikrodermabrazje... a ja sie boje ze bede wygladac jak maly potworek...bo po pillingu ponoc niema sie czerwonej buzki, a po mikrodermabrazji bede miala....Druga sprawa to ile bym nie odwiedzial kosmetyczek to wszedzie dopiero terminy na kwiecien...to moze w kwitniu sie wybiore na pilling a teraz na mikrodermabrazje... Czy mikor jest leprzy niz pelling kawitacyjny??

Gość a le kosztuje jedno i drugie

Gość ngakjn
pelling ok 100zl a mikrodermabrazja +algi 180zl

ja regularnie chodze na mikrodermabrazje i zawsze mam po niej standardowo ultradzwiekami dezynfekowana twarz, zamykane pory, wprowadzane serum np z wit. C. No i ostatecznie aby zgasic rumien po mikrodermabrazji mam maseczke algowa chlodzaca nakladana. Nie wiem jakby to wygladola gdyby byl sam pelling kawitacyjny. Jestem przyzwyczajona do dezynfekcji i wprowadzania preparatow za pomoca ultradzwiekow :)

Gość ngakjn
Ten moj jutrzejszy zabieg to bedzie dokladnie mikrodermabrazja+ampułka i maska....Jak myslisz bede miala mocno czerwoną buźke??

Gość ngakjn
Nie chcialam czekac do polowy kwietnia prawie...poniewaz juz nie moge na sibie patrzec...te czarne cętki:/ ble...wogole sie nbiore za siebie...

Gość ngakjn
dieta, fryzjer, sport....

Gość polalola..
ja idę w środę, więc czekam jutro na wieści jak było :-)

Gość polalola..
aha, ile zabiegów trzeba mieć minimum, zeby był dobry efekt (odmłądzajacy) ? Rewelacjo, może Ty doradzisz?

nie wiem czy wam doradze. diamentowa wokol oczu daje najpierw efekt starczej skory ale po kilku dniach skora delikatnie sie zluszczy i oko bedzie ladne :) natomiast reszta twarzy to robiona slaba koncowka daje wg mnie mierne efekty. i trzeba takich zabiegow z 5. Ja mialam robiona zawsze przez dermatologa, najmocniejsza koncowka tak ze mialam miejscami do krwi skore zdarta. Trzeba wziac ze 4 dni wolnego i jak zejda strupy to jest super :) natomiast po lekkim zabiegu jest delikatne zaczerwienienie (w zaleznosci od cery i grubosci skory) i nastepnego dnia nie ma sladu po zabiegu. Ale i na efekty trzeba dlugo czekac. Ja tych mocnych zabiegow mialam piec w odstepach 2-3 tygodniowych. Jestem bardzo zadowolona. Teraz juz tylko raz na dwa miesiace robie jedna zeby wspomoc zluszczanie naskorka bo moja cera ma z tym problemy :) mam nadzieje, ze cokolwiek pomoglam :)

Gość ngakjn
Bylam dzis na tej mikrodermabrazji....Sam zabieg to czysta przyjemnosc...Mi kosmetyczka powiedziala ze najlepiej wykonac 3-4 zabiegi w odstepie 10 dni, a pozniej ra zna miesiac mozna...po pierwszym razie juz mialo byc widac efekty, oczywiscie kosmetyczka uprzedzila mnie ze wszystkie zaskorniki wagry nie zgina, alre napewno beda płytsze...I gdy juz bylam po zabiegu i spojrzalam w lustro to swtierdzilam ze bez zadnej rewelacji....mialam wrazenie ze to wszystko co siedzialo gleboko w mojej skorze nagle zaczelo wychodzic nawierzch...jednka zeby bylo smieszniej to nie wyszlo calkowicie...tylko teraz z zdwojona sila bylo widac te wszystkie czarne paskudztwa... ale po 2-3 godzinach faktycznie stwierdzam ze sa jakby jasniejsze plytsze...i umoiwlam sie na nastepny zabieg w przyszly wtorek...

Gość ngakjn
Jedynym minusem to jest ta wysoka cena:/ ja place 180zł z mikro+ maske i ampułke...Ale jesli to ma poprawic stan mojej buzki....To wole zainwestowac...wstrzymac sie ztraceniem pieniazkow na jakies duperele... jeszcze mam dodatkowe wrazenie ze po mikro zaczely mi wybijac syfki na policzkach ( moze by to wyszlo pozniej,a mikro to tylko przyspieszyla) napsize jak beda moje wrazenia po drugim zabiegu... Dodam jeszcze ze kosmetyczka rowniez twierdziala ze mikro jest lepsza od peelingu kawitacyjnego ( juz druga mi tak powiedziala)

Gość polalola...
no ja jutro idę ale napaliłam się bardzo, bo liczyłam na efekt odmłądzajacy, a Wy twierdzicie, ze to jednak bez rewelacji :-) no nic, kilka razy spróbuję, bo ostatnio sie zaniedbałam, mam jakaś szarą cerę i ogólnie do kitu

ja juz byłam na 4 zabiegach,nie widzę zadnej róznicy,któraś dziewczyna napisała o pryszczach,mam wrażenie,że mi wyskakują częsciej,nie jakiś wysyp,ale 2-3,wczesniej tego nie miałam,czasem coś wyskoczyło i spokój,a teraz jak sie jedno zagoi,to drugie wyskoczy :o we czwartek idę po raz piąty i spytam się kosmetyczki,czy widzi zmiany w mojej cerze nie mam plam,przebarwień,blizn itd. chciałam po prostu dodać skórze blasku,a tu dupa.. no,ale sam zabieg bardzo przyjemny :-),po nim mam smarowaną czymś twarz i ultradzwięki,ogólnie wychodzę zadowolona,tylko spodziewałam się jakiś widocznych efektów,a nie tylko wrażenia,że dbam o siebie...

to tak jak pisalam wyzej - kosmetyczka robi lagodny zabieg. Moja mama byla na jednej i tez bylo przyjemnie i sladu na koniec nie bylo :) Ja zeby rozjasniac przebarwienia i zluszczac skore mam zabiegi najmocniejsza koncowka i sam zabieg jest bardzo nieprzyjemny a chwilami bolesny. No i pozniej okolo tygodnia mam brazowe strupy na twarzy. W miejscach gdzie nie ma strupow i pod oczami skora sie zluszcza caly czas. No i troche pieka otarcia. za to pozniej efekt jest fajny :) Zwlaszcza jak pierwsza serie mialam. Chyba 4 czy 5 zabiegow. Juz nie pamietam dokladnie. pozdrawiam :)

Gość WOMAN77
Witam, jestem uzależniona od tego zabiegu ponieważ widac efekt.Przed zabiegiem preferuję wykonać delikatne oczyszczanie twarzy,chodzi o zaskórniaki...W moim salonie zabieg mikro jest o wiele tańszy(100zł)...także jakbyscie były przy w Zielonej Górze to zapraszam!;)

Woman :D ja nieldugo bede w zielonej gorze,to moze podaj mi konkretne namiary :) sluchajcie,ale mikrodermabrazja splycila wam blizny potradzikowe czy nie??? bo ja w koncu chyba pojde na to..ale boje sie,z emoge dostac zapalenia meszka wlosowego :(

nie splycila. i nie splyci blizn. mi lekarz mowil, ze tego nie da sie za pomoca mikrodermabrazji. nie ma co sie oszukiwac. jak bede robic regularnie to rozjasnia sie troszke przebarwienia. ale jest to zabieg powierzchniowy i blizn nie splyci. natomiast wspomaga zluszczanie naskorka czyli zapobiega tradzikowi.

Gość WOMAN77
...to czy niweluje jakieś niedoskonałości skóry zależy od:ilości zabiegów,głębokości ścierania,skóry, od tego w jakim jest stanie... Miałam kilka przypadków gdzie blizna po operacji, a raczej dzióra po szwie bardzo ładnie sie wyrównała ja sama miałam parę takich denerwujacych "górek" na twarzy i , udało się...takze mikro z mojego doswiadczenia daje rezultaty nie mówiąc o tym,że po pierwszym juz zabiegu twarzyczka jest tak gładka, że mmmmmmm ;) Pozdrawiam

Gość WOMAN77
...mój syn krzyczy mi,że dziura piszę się przez "u" ;))