Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tarotka

trzydniówka

Polecane posty

Gość Tarotka

Witam, moja 9 miesięczna córeczka ma prawdopodobnie trzydniówkę. Drugi dzień męczy ją wysoka gorączka i nic poza tym. Lekarz powiedział nam, że po trzech dniach temperatura powinna spaść a pojawi się wysypka. Nie kazał dawać żadnych leków, tylko regularnie podawać Ibufen i obserwować. Czy myślicie, że to wystarczy?

Tarotka, moja córka przeszła trzydniówkę w wieku 1,5. Dwa dni miała wysoką gorączkę, trzeciego juz było w miare ok, czwartego dziecko było całkiem zdrowe, bez jakichkolwiek objawów chorobowych a piątego obudziła się z wysypką, Twarz, ręce, brzuszek i placy, nogi nie. Przeszło po kilku dniach. Trzeba tylko zbijać cały czas gorączkę i nic poza tym. Obserwuj tylko dziecko. Pozdrawiam

Trzydniówki się nie leczy, przynajmniej ja nic o tym nie słyszałam. Podaje się tylko leki na zbicie temperatury, więc jak najbardziej podawaj Ibufen i czekaj na poprawę. Pozdrawiam

Gość jalapagos
ja też przetrwałam trzydniówkę na samym Ibufenie - trzeba po prostu zbijać gorączkę i już. Każde dziecko to przechodzi, nie ma co się martwić:)

Gość Mama Nikosia
My właśnie jesteśmy po trzydniówce:) Mój syn ma 6 miesięcy Chorob zaczęłą się w niedzielę po południu - od gorączki (38.2) Mały gorączkował do środy włącznie (temperatura w granicach 39) Żadnych innych objawów nie miał oprócz lekko zaczerwienionego gardła W czwartek było bez gorączki a w piątek go wysypało: cała główka, plecki i brzuszek Takiej wysypki nie da się nie zauważyć Dzisiaj (sobota) powoli wszystko wygasa