Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lena 1985

bardzo blada twarz

Polecane posty

Gość lena 1985

Mam pytanie, czy to normalne ze moje ciało ma lekko opalony odcien a twarz jest cała blada? i jak mam bluzke z dekoldem to bardzo widac ta roznice miedzy kolrem ciała a cery... jak temu zaradzić, tez tak macie?czy to moze byc objaw jakiegos skorzenia. dodam ze mam tak mniej wiecej od 9 roku zycia a traz mam 21 lat. z gory dziekuje z odp.

Gość podejrzewam że to od
kosmetyków ;)

Gość nie tylko
skóra na twarzy szybciej się regeneruje i złuszcza niż na ciele, pewnie ma to coś wspólnego z wystawianiem jej na czynniki zewnętrzne, wiatr, zimno, promieniowanie uv itp

Gość nie tylko
stosuj co drugi, trzeci dzien jakis krem samoopalający i będzie dobrze by nie przedobrzyc przed każdą ponowną aplikacją zrób peeling twarzy by usunąc resztki pozostałej warstwy samoopalacza wraz z martwym naskórkiem cera zawsze bedzie swieża i promienna cykl powinien wyglądac tak dzien 1: peeling, po peelingu samopalacz dzień 2: codzienna pielęgnacja, dzień 3: codzienna pielęgnacja, dzień 4: peeling, po peelingu samopalacz itd.... musisz indywidualnie dobrac samoopalacz który daje ładny koloryt na twojej skórze, bo każda skór ajest inna i inaczej reaguje (zależy to od jej kwasowości i grubości naskórka a to są cechy indywidualne) oraz taki który np nie zatyka porów i nie powoduje wyprysków czy zaskórników, ten sam samoopalacz u jednej osoby da efekt złotobrązowej opalenizny a u innej osoby paskudny żółty pomarańcz dla mnie sprawdza sie balsam brązujący do ciała ze złotymi drobinkami firmy Eveline Spa 3D, drobinki nie są zbyt duże, ładnie roświetlają cerę i wygląda przez to zdrowo i gładko zazwyczaj smaruję nim twarz a po jakiś 3 godzinach chusteczką higieniczną lub tonikiem ścieram nadmiar ten balsam uratował mnie w wielu stytuacjach gdy np wyglądałam bardzo kiepsko podczas choroby czy przemęczenia

Gość nie tylko
no i zaleta tego balsamu to to że jest niedrogi (ok 12 złotych tuba 200 ml), latem używam go także do smarowaniu nóg, dekoltu, ramion...więc mam preparat i do ciała i do twarzy za jednym zakupem