Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bedwa

Jak najlepiej nauczyc sie angielskiego??????????

Polecane posty

Gość Bedwa

Witam otoz moje pytanie jest nietypowe, jestem teraz z ang na poziomie B1/B2, nauka gramatyki nie sprawia mi trudnosci, slowek tez mozna sie wyuczyc, ale to za malo do bieglego wladania jezykiem stad moje pytanie jakie macie sposoby na skuteczna i w miare szybka nauke ? czytanie ksiazek ogladanie filmow (oczywiscie po ang:) zaznaczam z gory ze nie stac mnie na prywatne lekcje a chcialabym sama sie troche szkolic. Bede wdzieczna za wszelkie porady :)

Gość ergareg
mwoi ci nauczycielka ang: najwazniejsza to systematycznosc, owszem - ksiazki piosenki, filmy weiadomo - byle co dzien po trochu.

Gość Bedwa
skoro jestes nauczycielka to moze mi cos jeszcze poradzisz? nie musi to byc dla przyjemnosci bo to co wymienilam to raczej problemow z tym nie ma :)

Gość ergareg
mozesz sobie powiedzmy robic ksiezke maturalna. przygotowanie do matury jest bardzo fajne moim zdaniem, pamietaj tez ze uczaxc sie slowek, ucz sie ich zawsze w zdaniu całym, np wpisujesz slowko tu : http://dictionary.cambridge.org/ i czytasz badz wypisujesz cale zdania ( w zaleznosci od twojego wlasnego systemu) wazne jest tez, by co jakis czas powtarzac to czego sie raz nauczylas, na poczatku czesto, potem coraz rzadziej, tylko powtarzany material jest w stanie ci utkwic w glowie gadaj do siebie cale zdania z piosenek lub filmow lub z czego tam uslyszysz, powtarzaj starajac sie wiernie nasladowac intonacje i wymowe

Gość antekkk
poznaj fajnego Anglika i dużo z nim gadaj. może być Angielka lub ktoś inny anglojęzyczny (tylko nie z Australli, oni okropnie mówią)

ogladaj barbershop (obieczesci) .... jak zaczniesz wszystko rozumiec :) to przejdz do do nastepnego filmu :)

Gość ajt
najlepiej nauczyc sie skutecznie.