Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chance

wada wzroku u dziecka

Polecane posty

Mam problem , mój 12 letni syn ma wadę wzroku. To nie jest narazie duza wada, ale nie wiem czy mam mu kazać nosić okulary bez przerwy czy lepiej żeby nosił jak najmniej. i czy jest szansa żeby mu się wada cofnęła

idź do okulisty zamiast zadawać pytania na forum. myślisz, że tu mają dyżur lekarze profesjonaliści? chyba, że traktujesz wzrok syna tak lekko jak np. problemy z tipsami...

Gość duell
z takimi sprawami to się idzie do okulisty a nie na forum...okulista zaleci czy okulary nosić stale czy nie...jesteś matką a jesteś taka nieodpowiedzialna jak jakaś gówniara :O

Bardzo bym prosiła,żeby w nurtującej mnie sprawie nie wypowiadały się idiotki. To chyba oczywiste ,że byłam z synem u okulisty. Stąd wiem ,że ma wadę. Sama bym tego nie wymyśliła. I daleko szukać tak dbajacej o zdrowie dziecka matki jak ja. Chodzi o to,że lekarze mają dwie teorie na ten temat. Jedni mówią żeby nosić non stop a inni żeby nosić jak najmniej bo oko się rozleniwia. Stąd moje pytanie, nie wiem jak postępować żeby było najlepiej dla mojego dziecka

Gość antykaszana
Nie napisałaś czy ma krótkowzroczność czy dalekowzroczność. Z tego co wiem to przy dalekowzroczności "+" jest szansa na cofnięcie się wady, ale okulary trzeba nosić. Przy krótkowzrocznści"-" raczej wada się nie cofa, i ważne jest żeby okulary były dobrze dobrane, szkła lekko słabsze niż wada, bo jak są za mocne to oko się dostosowuje do nich i wada sie pogłębia. Jak się nie nosi to nie jest dobrze, bo wada narasta.