Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zolty zabek

MAM OHYDNE ZEBY!SA ZOLTE, MARTWE I WSTYD MI SIE USMIECHAC-CO MAM ZROBIC??

Polecane posty

Gość zolty zabek

Mam 25 lat. Bylam 2 tyodnie temu u mojej dentystki, bo zauwazylam ze moja plomba w dwojce bardzo sie odroznia. zauwazylam tez, ze inne zeby sa ...okrutnie zolte ia jedna jedynka i dwojka sa wprost cie,mne !!! zeby z przodu byly leczone kanalowo, bo mialam aparat na zebach, za moccno mi ortodontka skrecila tym zamkiem i zab zaczal byc martwy(ze niby korzonki nie nadazaly sie przesuwac i 2 zeby naraz do kanalowego) a dziury w zebach sa wynikiem tego, ze wlasnie przed zalozeniem aparatu mialam tam krzywo i prochnica sie robila (miedzy 1 i 2 i druga 1 i 2). Plombe wymieniam srednio co rok, bo one po prostu ciemnieja, wygladaja okropnie. Tutaj podaje linki jak to wyglada. i prosze jednoczesnie o rade-co robic???jestem mloda, nie chce koron,zadnych ,tym bardziej licowek.Czy zeby nie beda za slabe?a obecnie sa w zlej kondycji...PROSZE O RADE!(moze i o namiary na dobrego dentyste, czy klinike, jestem ze slaska) http://img254.imageshack.us/img254/581/zoltez006zzzzzzzzz111oc3.jpg http://img254.imageshack.us/my.php?image=zoltez005zzzzzzz1111111vn4.jpg http://img254.imageshack.us/my.php?image=zoltez004zzzzzzzzzzz111nm9.jpg http://img254.imageshack.us/my.php?image=zoltez002zzzz11111qx3.jpg

Gość zolty zabek

Gość zolty zabek

Gość za szybko na objawy
a ja jedna powiem, załóż licówki dziewczyno-tym bardziej jeśli jesteś młoda-szkoda życia i stresów. ja miałam krzywe a dzieki licówkom mam najpiękniejszy uśmiech na świecie!I też jestem nie stara:)

Gość ile kosztuja licówki
ile kosztuja licówki?

Gość ile kosztuja licówki
tez mam ohydne zęby i się zastanawiam nad licówkami

Gość zolty zabek
boje sie licowek, bo jak licowki bede miala ze tak powiem "spieprzone" to potem co?rwanko?

Gość zolty zabek
no i druga sprawa-slyszalam opinie, ze z licowkami czlowiek czuje sie "dziwnie", ze cos obcego jest w buzi...no i trzeba uwazac przy jedzeniu. nastepna sprawa to odkrywajace sie szyjki,a co za tym idzie-widac gdzie licowka sie konczu i wyglada to super obrzydliwie (kolezanka mojej mamy tak ma)

Gość zolty zabek
podnoszee

Az mi sie wierzyc nie chce, ze nosilas aparat! Przeciez zęby masz nadal krzywe. No i jak to się stało, że przez aparat obumarły Ci 2 zęby??? Przeciez powinnas ta ortodontkę podać do sądu :o

Gość 0987654321
No właśnie, jak to jest z tymi licówkami?? Jak często trzeba wymieniać?? Ile kosztują?? Ja może nie mam jakiegoś dramatu, ale nie lubię swoich zębów... Nie podoba mi się ich kształt, są jakieś takie krótkie... Marzę o pięknym uśmiechu, ale nie wiem, czy warto zakładać licówki...

Gość zolty zabek
ja jak narazie jestem przeciwniczka licowek czy koronek-to ostatecznosc, bo na serio-uczucie jest okropne, jakby sie mialo cialo obce w ustach. a co do aparatu-mialam tylko na gorze, bo na dolny mnie stac nie bylo.mialam go 5 lat!!!!!!!!!! a co do ob umarlych zebow-dentystka mi to powiedziala, a jak powiedzialam ortodontce, ze przez apartat mialam kanalowke to sie wyparla i powiedziala ze zapalenie moglo byc juz od dawna. Tak bardzo marzylam o pieknym usmiechu,ale teraz jest jeszcze gorzej...:(

Gość na margginesie
a czy Ty w ogole myjesz zeby? bo mi sie wierzyc nie chce ze tak po prosatu ci sie popsuly. Kurde nawet jak sie nosi aparat to trzeba chodzic do dentysty i obserwowac czy sie nic nie robi. masakra

Gość zolty zabek
oczywioscie ze dbalam!!!!!!!!!!!!!!!! w domu sie ze mnie smieja, ze tak pucuje, a kuzynka kiedys gdy byla u mnie, myla razem ze mna to powiedziala ,ze przesadzam,ale dla mnie wazne jest mycie p okazdym posilku, nosilam nawet na uczelnie szczoteczke i paste.

5 lat w aparacie? to co ty miałaś za wadę, że tak długo leczenie trwało..? ja też miałam paskudny kolor zębów (genetycznie:o ) - wybieliłam żelem opalescence 20% (nie mam martwych zębów, ale martwe też można wybielać u stomatologa) - i efekt niezły, moze nie powalający, ale przy stanie wyjściowym to co mi wyszło jest boskie :) licówki z tego co mi powiedziano zakłada się tylko od 4 do 4. i są raczej drooogie

Gość zolty zabek
a ten zel opalescence-to u dentysty?

Gość zolty zabek
no pisalam co za wade mialam -zeby nachodzily na siebie i TYLKO TO! Wada nie byla duza, a ze sie czlowiek nie zna to zdzierali kase za kazda wizyta.

tak. dentysta robi takie silikonowe nakładki (mnie kosztowały 100zł sztuka, czyli 200zł) i żel - kupiłam na allegro po 15zł za strzykawkę, zużyłam chyba 6 szt. nakładasz preparat na noc, od 5 do 5 - można te dalsze ząbki też, ale po co - i tak nie widać (przeważnie) jedyny minus to ból - mnie bardzo bolały ząbki przy tym, ale wytrwałam - 10 nocy na dól, 12 czy 13 na górę

Nawet chyba tylko na 1-3. Ale licówki to ostateczność, jest teraz wiele metod poprawienia wyglądu zębów w gabinetach stomatologii estetycznej, lepiej wybielać niż piłować i zakładać licówki (bardzo drogie zresztą...)

Gość zolty zabek
a dokladnie bylo tak ze na poczatku orto powiedziala, ze nie trzeba usuwac dwoch 4, po poltora roku doszla do wniosku, ze jednak trzeba, usunelam wiec , potem cos tam srostam i tak potem wyszlo i 5 lat:/

nie, od 4 do 4 bo od 5 zaczynają się trzonowe (i przedtrzonowe oczywiście, te 5) - które służą do rozdrabniania pokarmu - i licówki mogą nie wytrzymać nacisku jaki wtedy powstaje - w skrócie można tak to wyjaśnić

Gość a co to kurr... za dylematy
ja pierdole, taki aparat nosi się tylko 2 lata lub 3 nigdy dłużej!!!! powinnaś pozwać ortodontę, faktycznie masz strasznie przebarwione zęby

to strasznie cię załatwili :o ja miałam schowaną 2 za 1 i 3 - i wyciąganie jej do łuku i prostowanie całości trwało 12 miesięcy.. jeśłi tobie tylko zachodziły na siebie zęby to.. daj spokój

Gość na margginesie
moim zdaniem powinnas zrobic: usuwanie kamienia z zebow, wybielanie wszystkich, specjalne wybielanie martwych zebow i dbac dbac i jeszcze`raz dbac

Gość zolty zabek
niby wybielanie bardzo oslabia zeby, a ja po mamie mam bardzo zlej jakosci. Jest pewien paradoks-mam znajoma z liceum, kiedys byla 5 dniowa wycieczka z laczonymi klasami, ona myla prawie co nic zeby, ale miala piekne perelki i do dzis ma, a ja????????dbam i co z tego mam???????

to strasznie cię załatwili :o ja miałam schowaną 2 za 1 i 3 - i wyciąganie jej do łuku i prostowanie całości trwało 12 miesięcy.. jeśłi tobie tylko zachodziły na siebie zęby to.. daj spokój

Gość na margginesie
po pierwsze przesuwanie zebow roznie trwa u roznych osob, nawet u tej samej osoby zeby sie roznie przesuwaja. u mnie 3 przesunela sie bardzo szybko okolo 3 miesiecy a 4 z drugiej strony przesuwa sie juz pol roku i jest dopiero w polowie. Ale i tak to nie zmienia faktu ze orto Cie oszukala. Powinna na samym poczatku wiedziec co trzeba wyrwac a czego nie. Tez bym ja pozwala

Gość zolty zabek
Samanta-twoje zabki sa super! jakie rowniutkie i biale. ty masz malo widoczny ten drucik, ja mialam takie wstretne metalowe COS na zebach:/

no bo miałam kosmetyczny aparat - nie rzucał się w oczy za bardzo :) na szczęście już zdjęty ;) naprawdę - pomyśl o wybielaniu u stomatologa - może trochę boleć ale efekty bywają niesamowite