Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca nie-mama

Wystrojone dzieciaki

Polecane posty

Gość pytająca nie-mama

Sama nie jestem jeszcze mamą, ale obserwuje co się dzieje wokół mnie. Zauważyłam pewien "trend" strojenia dzieci. Spotykam koleżanki z malutkimi córeczkami poubieranymi w spódniczki, pantofelki itd. Niby ładnie, ale widać, że dziecko się męczy, że gumka od spódniczki wbija się w brzuszek. A już szlag mnie trafia kiedy widzę takie kilkumiesięczne maluchy z pomalowanymi paznokietkami. Wg. mnie takiemu maluchowi powinno byc przede wszystkim wygodnie i ciepło. Rozumiem, że małe spodenki czy spódniczki np. jeansowe są słodkie, ale czy wygodne dla dzieciaczka? Potocznie powiedziałabym o tym "dorosłe niemowlaki" bo dzieci ubrane są jak dorośli tylko w mini rozmiarach. Czy tylko mnie to tak irytuje?

nie spotkalam sie z pomalowanymi paznokciami u niemowlaków... a co do ubranek to te maluskie jak to nazwalas "miniaturki doroslych ubranek" sa szyte tak zeby dziecku bylo w nich wygodnie i zeby byly ladne :)

Gość olamala
Masz rację. Ja ostatnio byłam ze swoim 4 msc dzieckiem na szczepieniu i był tam taki mały chłopczyk w jeansach, koszuli i widac było, że mu nie wygodnie. Mój maluszek był w śpioszkach i kaftaniku i wyglądał jak niemowle. Tak jak powinien, a nie taki mały dorosły.

Gość pytająca nie-mama
no właśnie ja spotkałam latem koleżankę, której 6 miesięczna wtedy córka miała pomalowane paznokcie u stóp i rąk...o zgrozo...na czerwono

Gość denmar
a co to jzu nie mozna ubrac ladnie dziecka zeby bylo jednoczesnie cieplo? ;) autorka ma jakies dziwne problemy i przemyslenia.

do ubrań nie mam nic - ok ale paznokcie :( albo kolczyki :( przecież takie maleństwa same w sobie są śliczne, po co je tak "upiększać" ? wg mnie oszpecać... :(

Ja tam nigdy nie widziałam niemowlęcia z pomalowanymi paznokciami...Ale zgadzam się, że to głupota:o Dziecko powinno być dzieckiem.

Gość dobra nie czarujcie
napewno nie stac was na takie ciuchy i zazdroscicie

pytajaca nie-mamo ta \\twoja kolezanka to chyba jakis ewenement, jak żyje nie spotkałam sie z takim\\\"ozdabianiem\" małych dziewczynek,a mam wyobraz sobie butik z firmowa odzieżą dla dzieci i odwiedzaja mnie bardzo snobistyczni rodzice,ale wierz mi,jeszcze nikt tak nie przegiął:))pozdrawiam!

Gość nikita**
Mama tej sześciomiesięcznej córeczki chyba była głupią blondynką:O

Gość hfdjhgkfjhg
takie tzn jakie?

hehe to mnie zaskoczylyscie bo jak zyje nie widzialam niemowlaka z pomalowanymi paznokciami :D:D i w zyciu bym swojej nie pomalowala... bo w zasadzie po co... co innego jak starsza jest jak widzi jak mama maluje i mówi "ja tez chce" to mozna dla zartów pomalowac potem zmazać... ale nie niemowlakowi!!!!

Gość pytająca nie-mama
no własnie nie jest blondynka, a kiedy zwróciłam jej uwagę to swierdziła, że tak jest ładnie. Przykład drugiej koleżanki która 2 letniej córce kręci włosy na wałki. Może jestem staroświecka, ale wg mnie to żenujące.

ja do dzisiaj mojemu dżinsów nie zakładam :D no chyba, że są mięciutkie i mają w pasie gumke, taki bardziej materiał niż dżins wygoda przede wszystkim

Gość ghfghgh
ja jakis czas temu widzialam w autobusie dziewczyne ktora chodzi do liceum, jechala gdzies ze swoja mlodsza siostra (znam je z widzenia). mala ma ok 5/6 lat. miala makijaz jak dorosla kobieta! pomaowane usta, rzesy, roz na policzkach i cienie(!!!) moze to byla jakas okazja bo widzialam ja wiele razy i byla bez makijazu ale i tak:O dziecko to dziecko. mozna dac jakas pachnaca pomadke dla dzieci ale bez przesady:O

Najgorsza jest taka scenka - niedziela, mamusia odstrojona, dzieciątko, które ledwo nauczyło się chodzić - też. No i biegnie taki maluch, biegnie i nagle BACH! białe spodenki/spódniczka brudne.. a matka w ryk! Łaaaaaa i znowu będzie trzeba prać! koniec świata i trzy apokalipsy! Jakby to dzieci się nie brudziły. Jakby ubranek się nie prało. No ale drogie, jeszcze się podrze, popsuje czy co :o

Gość miki mause
wałkować dziecko:O może im sie nudzi miast uczyć dziecko kolorków:P:D po co:P

Gość pytająca nie-mama
no właśnie o takie scenki mi chodzi mamusia odstrojona jak tralala i dziecko i dziecko odstrojona miniaturka mamusi.

Gość miki mause
ghfg _ nie wiesz może zawinęły matce szminke serio ja tak kiedyś robiłam w podstawówce:P:D i były o to chryje jak nic bo sie malowałam do szkoły jak ruska lala:D:D:D:D:D siama:P

Gość ciacho z cukierem
a moim zdanie przegięcie to 4 miesięczne dziecko w śpioszkach...w domu ok ale nie na ''wyjściu''.... z tymi paznokciami to naprawdę przegiecie....ale dziecko z kolczykami fajnie wygląda

Gość lilalilaaa
a mnie strasznie podraznia moja sasiadka. ma syna, chlopak ma 4 lata. od malutkiego ubierany byl wylacznie w firmowe ciuchy - adidas, nike, lacoste itp wszystko - kurtki, nie widzialam go nigdy w zwyklych butach - zawsze wielki znaczek musi z przodu byc... no ewentualnie sa to koszule i dzinsy - ale tez nie kupione w byle jakim sklepie. maly ma zajebista wyzelowana fryzure. ale juz totalnym przegieciem jest zloty lancuch na szyji i bransoletka... i tak rosnie sobie taki maly przemadrzalec, ktory juz teraz wie, ze ma wszystko najlepsze w promieniu niewiadomo ilu kilometrow:(

jak nazwa wskazuje spiochy służą do spania:P Wiec serdecznie zapraszam na zakupy do Poznania :D

ja tam jestem boid*pa i nie odważyłabym się przekuć uszu takiej kruszynce... dobrze że mam Chłopczyka.. ale może inne dzieci są spokojniejsze jak mój Urwisek :D

Gość astryda
moja kolezanka maluje sobie i swojej 3-letniej corce paznokcie na taki sam - czerwony - kolor :( a inna swoja coreczke, ktora ledwo nauczyla sie chodzic odstrajala w miniowki, ze prawie pupe malej bylo widac:( dodam ze mama tez ubiera miniowy:-///

Gość pytająca nie-mama
Śpiochy to nazwa która funkcjonuje od wielu lat, jednak od tego czasu bardzo zmienił się wygląd tych powszechnie używanych ciuszków i Ty Kasiu jako właścicielka butiku z ubrankami dla dzieci powinnaś wiedzieć, że niektóre są tak ładne, że mogą równie dobrze posłużyć jak to ktoś nazwał "wyjściowe"

qrcze to ja chyba dam na tace za znajomych :D u mnie sami normalni mieszkają jak tak :D a z dresami to do końca się nie zgodzę - nie raz upolowałam małemu Nike z metkami na allegro za 50zł a u nas w sklepie normalny dres zgrozo 65zł (ale mamy aż dwa sklepydziecięce w mieście i to tego samego właściciela, a na targu po 50zł..)

spiochy są fajne dla dziecka ktore jeszcze nie chodzi... moja nie moze w śpiochach raczkowac ani chodzic bo jej sie zawijaja nogawki i sie w nich pląta... do raczkowania najlepsze spodnie na szelkach abo rajstopki...

Gość oojjjjjjj znam to
Mam znajomą,wielka pani z niej,drogie ubrania,wymalowana a w domu syf. Urodziła bliźniaki,2 córeczki,dzieci miały po roczku a ubrane w kompleciki jeansowe,paznokcie nie obciete,wymalowane. Na ustach perłowa szminka :-o Jak to zobaczyłam to mysłałam że padne. Dodam że dzieci brudne,tłuste włoski a rączki aż czarne i do buzi dawały. Żal mi sie robi.