Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mala...

Czy jest tu jakiś przyszły ginekolog, lub dermatolog?

Polecane posty

Gość taka jedna mala...

Brałam 4 miesiące tetralysal. Przestałam go brać 5 dni temu a od 16 dni biorę tabletki antykoncepcyjne Yasminelle. Wiem że pod czas brania antybiotyku mogą one mieć zmniejszone działanie antykoncepcyjne- interesuje mnie dlaczego? Jedni mówią że jeśli weżmie się antybiotyk rano a tabletke wieczorem to oba leki się wchłaniają i antykoncepcja jest zachowana. Natomiast inni uważają że nie ważne o jakiej porze i tak są one w organizmie i mają na siebie wpływ. Jak to w końcu jest? I ile dni bo zaprzestaniu brania antybiotyku trzeba się dodatkowo zabezpieczać? bo znam 3 wersje Smile jedna mówi że tetralysal utrzymuje się w organizmie 1 dzień i po jego upływie już można się nie zabezpieczać dodatkowo. Druga koncepcja mówi że 7 dni. A trzecia że skoro aż 4 miesiące był brany antybiotyk to 28 dni. Co jest prawdą? I jeszcze jedno pytanko mam. Czy antybiotyki zewnętrzne takie jak Duac i clindacne mają wpływ na antykoncepcje hormonalną? Wiem że clindacne wchłania się do krwioobioegu- więc teoretycznie może mieć wpływ na to. A co do Duaca to w ulotce nic nie znalazłam. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam.

Gość plimka.
najne.

Mam pytanie czy te leki ci pomogły pozbyć się trądziku? Bo ja mam dokładnie taki sam zestaw leków i maści i antybiotyk, ale dopiero zaczynam go brać i jestem ciekawa czy coś pomaga. I po jakim czasie spodziewać się efektów.

Gość equana
a prywatnie jestem ginekolog-speleolog amator