Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lena 1985

czy aktivia działa naprawde?

Polecane posty

Gość lena 1985

mam problemy z zaparciami, dosc powazne srednio wyprozniam sie raz na tydzien. pamietam ze kiedys łyknełam 7 tabl na przeczyszczenie i butelke syropu przed jakimis badaniami i nawet to mnie nie ruszyło. wiecie moze czy kuracja jogurtami activia dział? lub jakis inny sposob. dodam ze jem ciemne piezywo z ziaranami, kasze itp. ale nie czuje poprawy. dzis zajdłam troche bałego chleba i czuje sie fatalnie, ociazała.

Gość niestety ale
Jak jesz działa jak nie jesz nie działa...

Gość ________________
działa

Gość lena 1985
a czy ona zawiera jakies bakterie lacibios takie co maja probiotyki?ile powinna trawac kuracja zeby było widac efekty?

activi nie polecam. podobno marne efekty przynosi. Nawet bakterie w tabletkach mi nie pomagaly. Dopiero jak zaczelam pic jogurty pitne takie w opakowaniach jak zwykle jogurty n p jogobella albo danone bakoma przez tydzien codziennie pilam po jednym takim jogurcie pitnym. efekt murowany. wrescie minely mi zaparcia. teraz wystarczy ze wypije jogurt gora raz na tydzien i nie mam juz problemow.

Gość gastrolog
Dzieczyno, idz do gastrologa - to nie przelewki, a nie pij Activii. Raz na tydzien to juz mocno chorobowo wyglada. A doraznie, do wizyty u gastrologa. pij jogurty ( o ile nie jestes swiadoma, ze jestes uczulona na bialko) i stosuj diete ubogoresztkowa, ktora wlasnie odradza blonnik. Pozdrawiam.

Gość polecam otręby
2 łyżki dodaję rano do musli z mlekiem, można dodać do jogurtu. chodzę do kibelka min. 2 razy dziennie.

Gość wow XXL
Dorzuciłabym do tego jeszcze siemię lniane, ale KONIECZNIE w ziarnach, a nie mielone ( mielone jest bardzo zdrowe, ale ma inne działanie). Rano 2 łyżeczki ziaren siemienia zalać letnią wodą, odstawić na 15-20 min. i wszystko na czczo wypić. Jeść po 20-30 min. Można tak przed każdym posiłkiem. Ziarna zrobią się śliskie, nie trzeba ich gryżć. Ziarna siemienia i otręby mają bardzo duże ilości błonnika i działają na żołądek jak szczotka. Przynajmniej na mój :) I wogóle jedno i drugie można jeść jako dodatek do wielu potraw przez cały dzień. Na początek tylko może nie dawać za dużo wszystkiego tylko zwiększać stopniowo, w zależności od reakcji organizmu. Ja stosuję je jako wspomagacze odchudzania. Zamiast kolacji zjadam jogurt naturalny z siemieniem ( 2 łyżeczki) i otrębami( 2 łyżki), można dodać owoce, trochę dżemu lub inną bajerkę, która nada smak. Na mnie działa - i jako wspomagacz odchudzania, i jako "ułatwiacz kibelkowy" :) Aktivię stosowałam, ale bez skutku.