Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takifijołek

olejek rycynowy...

Polecane posty

Słyszałam, że pomaga wydłużyć rzęsy;) Podobna sprawia też, że wqłosy szybciej rosną. Czy ktś próboał? Jakie daje to efekty?

Gość ktosiek....
ja wcierałam w rzęsy.... nieradze!! podrażniłam tylko oczy.....;/

Gość tjrdgffdg
też o ty m słyszłam ale jeszcze nie wypróbowłam;)

owszem, olejek rycynowy wzmacnia rzesy....i nie ze wydluza czy cos tylko odzywia, i nablyszcza, sumienne stosowanie miesiac dwa daje cudowne efekty..i wlasnie trzeba uwazac z iloscia, wystarczy jak na wacik do uszu nasaczysz troche i wetrzesz w rzesy...i brwi :) pozdrawiam

Gość fdgfdgfd
tylko przygotuj sie ze na poczatku beda Ci trche wpadac. te slabsze wypadna i potem beda rosnac mocniejsze

Mam jeszcze jedno pytanie.. Olejek należy wcierać w skóre głowy czy we włosy? Nie zmieni to ich koloru (jestem naturalną blondynką...)?

Gość fdgfdgfd
o rzesach i brwiach. na wlosy nie stosowalam. byl temat na kafe wlasnie o stosowaniu olejku na rzesy i brwi i bylo o tym ze na poczatku wypadaja

Gość fdgfdgfd
chyba warto przeczekac bo wiekszosc osob ma potem sliczne i mocne rzesy. ja stosowalam jakies 2 miesiace ale nic sie nie poprawilo. za to brwi zrobily sie troche ciemniejsze co mnie cieszy:) a wlosy boje sie stosowac bo tez jestem blondynka i boje sie ze zrobia mi sie mysie i szare

Nie weim.. Musze się jeszcze zastaowić;) Rzęsy mam krótkie, proste, cienkie.. Więc w sumie co mi szkodzi;)

Gość Desert Rose 1986*
ja stosuje olej rycynowy. Dla mnie rewelacja. Stosuje na rzesy i wlosy. Na poczatku faktycznie rzesy wypadaja ale teraz jest juz ok.Stosuje ok 2 miesiecy i moje jak dotad jasne rzesy zrobily sie ciemne i bardziej geste , moze nawet ciut dluzsze? A wlosy faktycznie szybciej rosna. Ja stosuje taka kuracje: myje wlosy na zmiane szamponem ze skrzypu polnego oraz z czarnej rzepy (seboradin) oraz uzywam odzywki z czarnej rzepy (seboradin) , do tego biore 2 tabletki dzienni skrzypovity i stosuje olej rycynowy. Raz w tygodniu robie tak: umyje wieczorem włosy i mieszam olej rycynowy z odzywka , nakladam na wlosy okrecam folia aluminiowa na poduszke klade recznik i trzymam cala noc a rano zmywam szamponem. Od czasu do czasu mieszam olej z odzywka i trzymam tak z 10-15 min i splukuje. Mam suche , krecone wlosy. Do tlustych ani normalnych raczej nie polecam. Moje wlosy sa blyszczace , mocne , grubsze i szybciej rosna. W ciagu ostatniego miesiaca urosly ok 3 cm a zawsze rosly ok 1 cm.

Mogą troszkę ściemnieć. Dlatego dodawaj do maseczek troszkę soku z cytryny, albo dodaj go do ostatniego płukania. Dodatkowo zamknie łuski włosów :)

Gość Martynaxx
Produkty naturalne mają często dużo lepsze działanie, niż ich syntetyczne odpowiedniki. Coraz chętniej sięgamy po te rzeczy, które nie zostały w jakiś szczególny sposób przetworzone. Wiele osób już się przekonało, że warto zaufać naturze. Z pewnością część osób słyszało również o tym, że naturalne olejki mają bardzo szerokie zastosowanie i wiele cennych właściwości.http://www.beit.info.pl/naturalny-olejek-rycynowy/