Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to dobre wynagrodzenie

ILE BRAĆ ZA GODZINE SPRZĄTANIA I OPIEKI NAD DZIECKIEM W NIEMCZECH

Polecane posty

witam wszystkich, przyjechalam niedawno do hamburga i pracuje jako opiekunka i sprzataczka. czy 7 euro za godz sprzatania to az tak malo? powiedzialam znajomej, ze tyle zarabiam u jednej rodzinki to mnie wysmiala, ze 8 to minimum, zwlaszcza ze super znam niemiecki. ile wy zarabiacie? ile powinnam wziac za godzine za opieke nad 2 dzieci, 3 i 5 lat, odebrac z przedszkola, zrobic cos do jedzenia i opiekowac sie 3-4 godz? pomozcie, bo nie wiem czy powiem za malo czy za duzo :( dziekuje!!!

Gość ch IV
poka cipe

daruj sobie gburze takie wstawki, bo nie wiem co chcesz nimi osiagnac. jestem w trakcie uznawania tu dyplomu ze studiow i zadnej cipy pokazywac nie musze, bo mam nadzieje, ze znajde niedlugo prace. a babysittingiem i sprzataniem sobie po prostu chce poki co dorobic, bo nie hanbi mnie sprzatanie komus w domu, sobie w koncu tez sprzatam, nie? a nikt mi nie placi:)

Gość 3-4 euro

Boze, czy nikt nie jest w stanie napisac czegos powaznie? czemu ma sluzyc takie cafe i wielkie forum, gdzie mozna kogos madrego o cos zapytac???

Gość a nie marnujesz sie przypadkie
znasz super nimiecki ... moze najlepiej poszukac pracy w zawodzie ...

pewnie, ze chce pracowac w zawodzie i faktycznie niemiecki zna super. tylko z epoki co musze da cdyplom do uznania a to moze troche potrwac. dlatego jako nebenjob chcialam cos takiego porobic, zeby finansowo stanac na nogi, zeby spokojnie moc oplacic mieszkanie.

ktos sie moze jeszcze orientuje??? dzieki!!!

Wiesz ... może załóż ten temat w dziale STUDIA, POZA POLSKA ... tam pewnie dostaniesz jakis odzew :)

juz zalozylam ale tam cisza:(

Gość beata....
witaj. moja znajoma ktora mieszka od paru lat w Niemczech pracuje jako sprzataczka po kilka godzin dziennie (prasuje, myje okna itd) ma 10 euro za godzine i z tego co mi wiadomo to standardowa kwota, ale mówiła również że ostatnio coraz więcej dziewczyn pracuje za mniejsze kwoty żeby tylko nie stracić pracy. moim zdaniem skoro do Twoich obowiązków będzie należała również opieka nad dziećmi, możesz śmiało powiedzieć o 10euro. życze powodzenia

Gość jgaslgn af
ja w NL dostawalam 10-12 euro za sprzatanie, chociaz kolezanki mialy tez i 8, zalezy ile pracujesz, dla kogo i w jakiej czesci NL, za opieke nad dziecmi - ok. 3-6 euro

Gość 2mante
w Niemczech za sprzatanie sie bierze 10 euro...

Gość gość
W hannoverze dziewczyny zarabiaja od 8-10 euro za godzine moja znajoma placi 15 euro za godzine jest w to wliczony podatek ,ktory dziewczyny musi oplacac

Gość gość
za sprzatanie 10 euro. Ale znam takie co biora 12. Za opieke dziecka troche mniej, ale to zalezy co tam robisz i w jakim landzie jestes. Bo jak masz tez sprzatac i gotowac to spokojnie 10. Cen sie, nie pracuje ponizej danej stawki.

Gość gość
Ja za sprzątanie u rożnych ludzi mam od10-15 euro godzinę.

Gość gość
Witam. Ja mieszkam w Niemczech z chłopakiem. 2 razy w tygodniu przychodzi do nas dziewczyna na 3-4 h. Do jej obowiązków należą : Odkurzanie, mycie podłóg , wycieranie kurzy, umycie kuchni , łazienki , ubikacji, czasami umycie okien, zmiana firanek, zdarza się, że układa w szafie, puszcza zmywarkę, czyści garnki itp. Mój chłopak płaci jej 7,50 E na godzinę. Ostatnio jak była pytała o możliwość podwyżki, jesteśmy z niej bardzo zadowoleni , więc jak przyjdzie jutro to dostanie 8 E za godzinę. Jest to studentka także ona tylko dorabia ;) Pracuje u nas już od 2 lat. Na początku płaciliśmy jej 6e ale co jakiś czas jak poprosi podnosimy jej o 50 centów.

Gość gość
hej, za sprzątanie placa 10e ( przynajmniej ja tyle biorę za godz sprzatania) z dziecmi sie nie orientuje jakie stawki placa. pozdrawiam

Gość gość
Ja mieszkam w Wuppertal i minimum 10 euro za sprzątanie,ale to zależy od ludzi . Płacą nawet do 15 euro za godzinę jak bogata rodzina .Są tacy co płacą 12 Euro,ale dołoża np. 10 za dojazd . Za mniej niż 10 nikt nie sprząta.