Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tobiaszka

praca z ludzmi umyslowo uposledzonymi

Polecane posty

Gość tobiaszka

mam pytanie do osob doswiadczonych...chodzi o to,ze dostalam propozycje pracy w osrodku dla osob niepelnosprawnych...jestem po studium i studiuje fizjoterapie....ale nie mam pojecia o pracy z takimi ludzmi.Czy ktos moze ma doswiadczenie i moze mi powiedziec czy nie porywam sie z motyka na slonce?jak to jest?

Gość olkaaaaaaaa
a sa to osoby starsze czy dzieci tez?? nie mam doświadczenia w pracy z osobami niepełnosprawnymi ale ze starszymi Na pewno będzie to ciężka praca,ale Twoje studia umożliwiają pracę z takimi ludzmi A wiesz jak dokładnie wyglądałaby ta praca??

Gość tobiaszka
to sa i dzieci i starsi,rozny przedzial wiekowy..na fizjoterapii jestem na 1 roku,wiec malo jeszcze wiem:( a w tym osrodku mam robic wszystko,tzn.opiekowac sie tymi ludzmi,pomagac im w codziennych czynnosciach,myc,golic itp..nie wiem czy podolam...ja tez mam doswiadczenie nad chora starsza osoba,ale z takimi uposledzeniami nie mialam do czynienia

Gość trzeba mieć mocne
nerwy, sporo zapału i serca. ja wytrzymalam trzy lata.

Gość tobiaszka
trzeba miec mocne---a mozesz podzielic sie doswiadczeniem?

Gość olkaaaaaaaa
ja pracowałam z osobami starszymi,także niepełnosprawnymi Praca była ciężka,zwłaszcza poranna toaleta starość jest straszna:( ale nie można sie odwracać od tych osób Praca ciężka,trzeba mieć cierpliwość dużą możesz spróbować będzie to dla Ciebie nowe doświadczenie

Gość tobiaszka
moja praca ma byc 3 zmianowa,widzialam tych ludzi,sa baaardzo gleboko uposledzeni,praca z nimi wymaga samodyscypliny i podejscia...nie wiem czy dam rade,choc mam podejscie do ludzi,oni chyba mnie polubili

Gość trzeba mieć mocne
pracowałam w przyszpitalnej fundacji. Polegało to głównie na nauczaniu i prowadzeniu świetlicy dla dzieci upośledzonych psychicznie i dla dzieci z rodzin patologicznych. Praca ciężka i niewdzięczna choć niektórzy naprawdę potrafią się w niej znaleźć. Dzieci często agresywne, nadpobudliwe. Rodzice częstokroć jeszcze gorsi:O Ja nie wytrzymałam:)

Gość powtóreczka
ja mam koleżankę która najpierw skończyła studium a potem poszła na studia ale zrezygnowała, powiedziała że żeby pracować w tym zawodzie trzeba mieć naprawdę mocne nerwy i wiele samozaparcia, jak masz słabe nerwy to nie idź do tej pracy.

To jest bardzo ciężka praca i trzeba mieć w tym zawodzie tzw. powolanie . Nie dla kazdego .

Gość tobiaszka
dziekuje za opinie,moze jeszcze ktos wypowie sie?