Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa

problemy z laptopem!!

Polecane posty

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa

mój problem polega na tym, iż niedawo(grudzień 2007r) tata kupil laptopa 'acer'...problem polega na tym że po jakiejs godzince pracy laptop sam mi się wyłącza!! nie jest to problem z przegrzaniem bo wentylatorek pracuje, nie wiem co to moze byc co zrobic?? pomocyy!!

Gość jeszcze jest
też mam acera i nie mam z nim żadnych problemów...idz tam gdzie go kupiłaś i spytaj jaka może być tego przyczyna

Gość jabymniechciala
heh, acer.... jeżeli jest to powtarzalne, to oddawaj do serwisu. Ale spodziewaj się że 3 miechy będzie cisza a po piątym upomnieniu dostaniesz nowego. Tak było u mnie. Nigdy więcej takiej pomyłki nie popełnie i nie kupię acerowego gówna ani żadnych fudżitsuzimensów

Gość jeszcze jest
heh a ja bym kupiła drugiego acera bo ten co mam jest super

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
kurczę nie wiem naprawd co tego przyczyną az boje sie mowic tacie bo on zaraz bedzie sie denerwowal ze 'jak zwykle kupil go***' he ale cos trzeba z tym zrobic...nie mowiac o tym ze kochany programik vista jest rewelacyjny i co chwilke mi cos w komputerze zmienia i przstawia i mąci...na co sie wydaje tyle kasyyy?????? ludzie szok!

Gość acerlkj
ja tez mam acera. i masakra mam to samo. to jest spowodowane wlasnie pzregrzaniem. acer ma cos takiego w sobie ze jak dochodzi do jakiejs temperatury to sie wylacza choc mi wentylatory tez chodza! mialam taki program na acery i tam mozna bylo twardo wlaczyc dodatkowy wiatrak. a oprocz tego co jakis czas czyscilam wentylatory i bylo troche lepiej.

Gość informatykk
Acer i Vista to gówno :p wiec masz 2 gówna w jednym ;)

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
jabymniechciala to sie powtarza dosc czesto...i np jesli juz sie wylaczy to przez jakies 10 minut nie moge go uruchomic...

Gość acerlkj
bo wlasnie sie przegrzal dlatego

Gość jeszcze jest
ja mam już ponad rok mojego acera i nigdy mi się nie przegrzał a chodzi praktycznie cały dzień...widocznie trafiłyście na jakieś nieudane egzemplarze..

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
informatykk ohh panie informatyku juz zdazylam sie o tym przekonac ale co dalej z tym fantem zrobic?:/ 4.500 tysiaca to nie tak mało kasy.. :( kurwa a ten komputer naprawde jest mi potrzebny...

Gość jeszcze jest
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaa---> a gdzie stoi twój laptop jak jest używany?..tzn.na czym stoi?

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
acerlkj y no tak nowy komputer to jest wiec nie wiem z jakiej racji sie przegrzewa, kazdy znajomy co ma laptopa nie mial takiego problemu, chyba naprawde wybiore sie do serwisu...a poprzedni komputer jak mialam to sie zawieszal i go wymienilismy na ten hahaha lepszy o wiele :D:D

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
na biurku, no nie przesadzajmy w poscieli to sama bym sie nie dziwila ze sie tak dzieje i ze sie moze przegrzac...;/

Gość jeszcze jest
mój też stoi na stoliku...a spróbuj pod jego tył coś podłożyć żeby stał wyżej...niektórzy tak robią jak mają laptopy,żeby większa wentylacja była...ja akurat tak nie robię bo jest wszystko ok

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
spróbuję, choć uważam że taki sprzęt nie powinien sprawiać większych problemów, bynajmniej nie codziennie i co drugie uruchomienie.

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
chirality łoohohoh koń by sie usmial.. :| dobrze ze chociaz niektorzy maja poczucie humoru bo swiat by byl smutny jakby chodzili po nim sami sztywniacy tacy jak np ja.. buehehehehe

Gość informatykk
Vista to dość wymagający system, może Twój komp jest za słaby i grzeje się bardziej niż np. przy XP. Generalnie odradza się Vistę na laptopy. Możesz spróbować wgrać XP, jeśli Cię to urządza. Jeśli nie, idź do serwisu niech oni się martwią ;) Inna opcja: sprawdzić w BIOSie jaka jest ustawiona temperatura procka, przy której komp ma się wyłączyć, może jest zbyt niska i należałoby podwyższyć.

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
swoją drogą dzieki za male podpowiedzi..

Gość katty30
chirality ma racje, mozna sprobowac z podkladka chlodzaca, cos ok 30 zł chyba na allegro. mysle jednak ze bez serwisu sie nie obejdzie, ale wiem z doswiadczenia (pracuje w firmie komputerowej) ze reklamacje acerow trwaja i trwaja, bo serwis maja na słowacji:-o

Gość kdkdlalala
Zgadza się. Ja wcześniej miałam laptopa no-name i przegrzewał się co kilka miesięcy - fakt warunki pracy miał trudne: pościel i dwie koty, w związku z tym w wiatraczku były kłęby futra. Teraz mam Fijutsu-siemes i (odpukać) chodzi rok w tejże pościeli i w tychże kłębach futra i ani mu w głowie przegrzewanie (jest po prostu chłodny; z tamtym z upał to była masakra na kolanach).

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
katty30 można sprobowac ale tylko wtedy gdy nic innego nie da się zrobic..to zbyt nowy komputer zeby nie skorzystac z reklamacji...trudno niech potrwa troszke...trzeba bedzie sie do nich udac :]]]]

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
kdkdlalala hehe no tak ale widzisz moj przegrzewa sie naprawde co drugie uruchomienie a teraz to juz chyba nawet za kazdym razem...a dzis to przeszedl samego siebie:D pol godziny!! rekord normalnie! a w pokoju przeciez nie mam Sahary!! ;/

Gość ja mam della wlasnie
na pościeli leży:P i ok:)

Gość informatykk
napisz jaki masz procesor (ile GHz) i ile RAMu

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
1,46GHz, 533MHz , 1GB

Gość alaaaaaaaaaaaaaaa
ja nie wiem czy db podałam akurat to coś na czym sie b mało znam; / :(

Gość informatykk
no widzisz, a producent podaje wymagania dla Visty: minimalne (które można raczej między bajki włożyć) procesor 800 MHz, pamięć RAM 512 MB zalecane (które tak naprawdę należy traktować jako absolutne minimum) procesor 1 GHz, pamięć 1 GB Tyle od producenta. Natomiast praktyka: żeby Vista chodziła naprawdę dobrze potrzeba procesor 2-3 GHz, RAM 2 GB Więc sama widzisz, że procek 1,46 GHz (w dodatku w laptopie, czyli bez dobrej wentylacji) może się grzać nadmiernie.