Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czekam na cud

co grozi za złamanie zakazu wjazdu na teren prywatny?

Polecane posty

Gość my som juz Amerykany
mogą Cie odstrzelić

Gość w Ameryce to grozi smierc

Gość jak to co grozi
obrzezanie...

Gość dobre dobreee
podejrzewam, że tak. w końcu to wtargnięcie na czyjąś posesję.

była tabliczka-wjazd za zgoda własciciela,tylko czy policja interweniuje w takich przypadkach?czy mozna po nia zadzwonic a jak przyjada wypisze mandat?moja babcia ma kamienice w centrum miasta.Ma tez podworko do ktorego prowadzi osobna brama.Oo d jakiegos czasu wywiesila znak-zakaz wjazdu,wjzad za zgoda wlascicela ,jednak kierowcy nic sobie z tego nie robia.W bramie jest zamonowane hmm...nie wiem jak to sie nazywa-tez znak zakaz wjazdu,ktory pelni role takiego szlabanu.Jednak mozna go recznie zamnac i wjechac.Problem polega na tym,ze jest sluzebnosc przejazdu i przez to podworko jezdzi duzo aut do innych budynkow.Oc

oczywiscie tylko babcia i dziadek korzystaja z tego szlabanu,reszta osob nie zamyka wiec wjezdza kazdy kto zechce.

Gość gość
To właściciel drogi, według tego co znalazłam na https://unistop.pl/aktualnosc/montaz-znakow-drogowych-na-terenie-prywatnym-drodze-wewnetrznej-w-strefie-zamieszkania-kto-moze-postawic-znak ustala zasady ruchu. Więc jeśli na terenie prywatnym jest zakaz wjazdu, to złamanie tego zakazu grozi karą i spokojnie można wzywać policję, aby to załatwiła.