Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komedpitolka

moje dziecko-1,5 roku ma i nie chce jesc miesa-podpowiedzcie

Polecane posty

Gość komedpitolka

w jakiej postaci podajecie? jak zachecic?

ciesz sie ze tylko mięsa moja 15miesieczna córeczka to najchetniej nic by nie jadła.A mięso daje jej w zupie rozdrobnione dobrze ugotowane. np.pulpety jej daje

Gość komedpitolka
własnie moj synek ma juz dosc pulpetow :)

zrob spaghetti albo mielone, albo schabik upieczony na miekko albo piers z kurczaka (cienki kotlecik)... moja je glownie mieso;) tez ma 1,5 roku;)

Gość MOŻE ZA BARDZO
PRZEKARMIACIE NA CHAMA BIEDNE DZIECI MIĘCHEM

Gość mamusia synusia
Mój synek też nie je mięsa,ma 2 latka. Nigdy za mięsem nie przepadał. Ale myślę,że to i dobrze! Tyle się o tym mówi,że mięso zwłaszcza czerwone jest niezdrowe. Ja mojemu raz lub 2 razy w tygodniu daje mięsko drobiowe-drobniuuusieńko pokrojone.

Gość komedpitolka
dzieki za podpowiedzi mamusia synusia-ale gotowane? bo ja kroiłam gotowane ale takie suche sie wydawało i moje dziecko nie chcialo jesc czyli smazycie juz miesa normalnie?

ja smaze ale na oliwie i zawsze tylko sprawdzone mieso. polecam rybki - gotowane, pieczone w folii, smazone... czesto gotuje zupe na cielecinie i ta cielecine kroje w drobne kawaleczki i mala zjada jako dodatek do salat i czegos jeszcze na 2 danie.

Z wlasnego doświadczenia powiem - zawsze ciężko było przeforsować mojej mamie mięso. Zostało mi do dziś.Musisz wziąć pod uwagę, że dziecko może po prostu nie lubić mięsa i nie ma co zmuszać tylko porozmawiać z lekarzem czym można mięso zastąpić.Zupy gotowane na mięsie zjem (ale bez mięsa), zjem spaghetti z niemal zwęgloną wołowiną.

No i dobrze ,że nie je :) Mądre dziecko masz ! Dowiedz się od lekarza co podawać zamiast niego ,żeby wszystko było ok.