Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włosówka

Włosy jak siano ... codzienne mycie.

Polecane posty

Gość kulajka
chyba lepiej myc codziennie wlosy. W ciagu dnia osadza sie na nich pelno zanieczyszczen. Ja myje codziennie (a wcale nie musze) i mam zdrowe, dobrze nawilzone wlosy.

Gość tratatonka
a ja niestety nie mogę, czesto gdzies wyjezdzam gdzie nie ma takiej mozliwosci, np pod namiot- i to jeszcze w zimie- nie ma szans myc głowy..

Gość włosówka
kulajka Mi niestety częste mycie niszczy włosy. No czekamy na relacje... pączka w maśle.

Gość włosówka
up up up....

Gość WIEM TO
Siemasz :D ja ci radze narazie jakoś wytrzymać tak jak masz :// bo to jest efekt dorastania , jak pojdziesz do liceum albo dlaej to sama sie unormuja :D wiem cos o tym :))

Gość Patika123
ja nie musze myć wcale wlosow i mi sie nie przetłuszczą xD Ale ma sianowate i bardzo puszyste i to mnie właśnie wkurza, nie wiem co z tym zrobic bo mam może tak od roku, ale przed tym nie uzywałam zednych suszarek i prostowic dopiero teraz zeby je troche ukapnąc. Stosowałamm już tyle sposobów i nic nie pomaga ;/ Kupuje takie lepsze szampony, odzywki, jedwab i przerózne rzeczy ale nic z tego.

Gość klemantyka _k
A moze warto spróbowac kosmetykow Nivea - balsamu Flexible Curls.Ujarzmi włoski i fajnie zaczna sie one po nim ukladac.

Gość sofia-sofia
klemantynka a czy po tym balsamie włosy sie nie przetłuszczaja ? Ja generalnie bardzo lubie kosmetyki Nivea ale tego jeszcze nie używalam.

Gość doświadczona z sianem
Trzeba myć włosy chłodną wodą, a na koniec spłukać zimną. Suszyć albo naturalnie, albo suszarką z mocnym, ale niezbyt ciepłym nawiewem, zakończyć zimnym nadmuchem. Ponadto mycie na wieczór nie ma sensu - już po nocy będą tłuste (w nocy też się przecież pocimy, często b. mocno). Lepiej umyć rano i wysuszyć dobrą suszarką (takie w okolicy 200-250 zł już się nadają, koniecznie z opcją zimnego nadmuchu i wąskim wylotem - żeby dmuch był mocniejszy, chodzi o to, żeby wywiewać wilgoć spomiędzy włosów, a nie je podgrzewać). Co do szamponów - polecam albo ziołowe (może być zupełnie nieznanej marki), albo porządne fryzjerskie (mnie bardzo ładnie na przetłuszczanie pomógł szampon i tonik Kadus - ok. 35 zł za butelkę szamponu, jakoś tak). Najlepiej takie, które podnoszą włosy u nasady - będą się wolniej tłuścić, jeśli nie przylegają do głowy. I żadnej pianki ani żelu - lepiej użyć lakieru.

Gość doświadczona z sianem
PS. Mycie dość szybkie (chlorowana woda nie pomaga), ale z masażem skóry głowy.