Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qrka wodna

czy to moze byc alergia?

Polecane posty

u mojej coreczki zauwazam czasem mocno czerwone policzki, tak jak pomalowane farbka, najczesciej po poludniu albo wieczorem, wysypki nie zauwazylam... moze to glupie pytanie ale zastanawia mnie ten rumien... wiecie cos moze na ten temat?

Gość chwyci napewno
moja siostrzenica tak miała. I okazało się że jest uczulona na nabiał. Jeśli sporzyje za duzo przetworów mlecznych ma czerwone policzki , a z powiek schodzi jej skóra

Gość nin-ja
typowa oznaka skazy bialkowej, niestety.... Odstaw calkowicie nabial z diety maluszka(/swojej jesli karmisz). Calkowicie tzn 0 masla, margaryny (z wyjatkiem calkowicie bezmlecznej, zdaje sie ze rama oliwkowa jest w 100% bez mleka), zero herbatniczkow (biszkopty, chyba jako jedyne w Polsce sa OK), zero smietanki, jogurtu, czytanie wszystkich etykietek, czy przypadkiem w skladzie nie ma mleka. Wspolczuje, ale na pocieche - w miare szybko czlowiek sie w tym orientuje, a poza tym wikszosc dzieci wyrasta przed uplywem 3 roku zycia! I oczywiscie wizyta u lekarza, ktory tego nie zbagatelizuje. Bo jak bedziesz dalej podawac nabial, to powazniejsze klopoty (nietoleracja wielopokarmowa, astma, egzema itd) - niestety murowane. A do tego gorszy rozwoj dziecka, bo nie przyswaja koniecznych skladnikow pokarmowych. A, i jesczze jedno - jesli maluszek je mieszanke, to konieczna jest zamiana na przeciw - alergiczna, typu bebilon pepti, nutramigen, soja Powodzenia,..