Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość postawiona w kropce

Histiocytoza u dziecka

Polecane posty

Gość postawiona w kropce

Mojej 3 letniej córeczce postawiono diagnozę "histiocytozaX" czy są tutaj ludzie którzy się zmagali, zmagają albo mają znajomych lub w rodzinie osoby dotknięte tym nowotworem? Proszę o pomoc.

Gość Prawdziwy człowiek
Chcialabym Ci pomóc, lecz niestety nie wiem nic na temat tego nowotworu, przynajmniej podbiję Ci temat.Czy ta diagnoza jest pewna, potwierdzona przez innych lekarzy? Bo czasami lekarze się mylą. Dowiedzialaś się o tym teraz przed świętami? U mnie w rodzinie jest dziewczynka po operacji chirurgicznej, więc wiem, co to choroba dziecka.

Gość postawiona w kropce
diagnozę otrzymaliśmy przed świętami, jestem załamana. Córka będzie naświetlana i będzie brała chemię, diagnoza jest potwierdzona. Mam wrażenie, że cały czas jestem przez lekarzy oszukiwana.

Mam nadzieję,że mała wyzdrowieje.Będę się o to modlić.Pozdrawiam i życzę dużo siły

Gość Prawdziwy człowiek
Ja też życzę Ci dużo sily. Też zauważylam, że lekarze dają czasami rozbieżne wiadomości, raz mowią tak, potem inaczej. A zrozumieć ich jak trudno, bo używają swojej gwary medycznej, którą nie kazdy musi znać! A te tragiczne wiadomosci-w naszym przypadku o konieczności amputacji- rzucają lekkim tonem,jakby to było nic wielkiego! Dla nich rutyna, dla kogoś tragedia,eh. Chociaż jak to mówią- rak nie wyrok, dzisiejsza medycyna jest na wysokim poziomie, robią "cuda". Ważne, żebyś nie zgadzala się na leczenie w byle jakim, prowincjonalnym szpitalu,lecz w specjalistycznym ośrodku i dowiedz się, czy lekarz prowadzący to nie jakiś patałach, musi być to ceniony specjalista, który ma dużo wyleczeń na koncie- warto porozmawiać z innymi mamami, zrobić wywiad o lekarzu. Mam nadzieję, że pozwolili Twojej małej spędzić święta w domu.