Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alicja 123

CZY CILEST JEST DOSTĘPNY W ANGLII??

Polecane posty

Zwracam się z zapytaniem do dziewczyn mieszkających na stałe lub tymczasowo w Anglii - kochane konczy mi sie cilest (ostatni blister) a praca (7 days per week) nie pozwala na wyjazd do Polski, potrzebuje Cilest a nie wiem jak go tu w Anglii zdobyć, oryginał, nie podróbke, wie którać może??? Bardzo proszę Kochane o odpowiedź!! Dziękuje!!

idz do lekarza GP i pokaz ostatnie opakowanie to z polski i powiedz ze ci sie konczy a wypisza ci recepte . pierwszym razem mozesz dostac na 1-3 opakowania (ja dostalam od razu na 12 miesiecy) . tutaj tabletki antykoncepcyjne sa za darmo

A gdzie można tu dostać za darmo te tabsy? W każdej aptece czy w jakimś specjalnym miejscu??? I czy wymagana jest recepta??? Nie dadzą bez? Bo ja pracuje od poniedziałku do niedzieli włącznie 7 dni w tygodniu i nie mam kiedy isc do lekarza, nawet nie jestem nigdzie zapisana

Gość nudna
dzwonisz do najblizszej przychodni umawiasz sie na konkretna godzine dostajesz recepte idziesz do pierwszej lepszej przychodni i juz calosc moze z pol godziny

to cudowna wiadomość tyle że jeśli ja pracuje od 7 do 20-21 pon-pt a w soboty i niedziele od 7 do 11-12 to na przykład jest jakaś przychodnia czynna po 20 albo jakaś apteka ktora da mi tabsy bez recepty????

Gość jjjjjjjjjakboliiiiiiiiiiiiiii
Alicja podziwiam Cie!!!!!!!tyle pracowac:(

Ehhh, nie jest tak źle :) Czasem zdarza sie że i o 18 skoncze a czasem i o 17... Praca ciężka fizyczna, ale tak to jest jak sie nie zna języka... CO z tego że mam studia jak sie dogadac nie moge po ludzku?:( Ot i więc pracuje jak muszę. A w Polsce wiadomo jak jest. Nie byłam tam już 8 miesięcy... Ehhh życie...

Gość nudna
ale chyba masz przerwe w pracy a jak nie to zostaje tylko wziecie wolnego

Jaką przerwę??:( Tak, mam przerwę - mam kilenta np na 14 do 15 i mam pół godziny przerwy żeby dojechać na 15.30 do nastepnego klienta (przy okazji trzeba pracować szybko żeby sie nie spóźnić ani minuty bo posypie sie cały grafik). Sprzątam prywatne domu a w weekendy bar. Nie mam żadnych przerw, żadnych offów a wzięcie wolnego nie wchodzi w gre. Bo kto za mnie posprząta?? Każdy w firmie ma swoje godziny, które musi wyrobić, nikt za mnie nie pójdzie posprzątać bo ma swoją pracę. A co ma szef powiedzieć klientom - że będą w tym tygodniu mieli syf w mieszkaniu bo jego staff se musi tabsy załatwić??? :( W związku w tym pytam czy można tabsy bez recepty załatwić. Tylko w ten sposób moge to zrobić, niestety... Jak sie baran nie uczył języka to zawsze będzie beczącym baranem, taka prawda.

I tu przy okazji się pochwalę trochę, dla tych co będą mnie nazywać głąbem z polski robiącym w anglii za murzyna - dobrze zarabiam więc pracę trzymam, mam dobrego szefa który pomaga nam również poza pracą, np. funduje mi prawo jazdy, warunek: muszę zdawać testy po angielsku. Daje dodatkową kasę, np na święta sypnął extra, zawsze coś do pensji dorzuca, widzi nasze poświęcenie i docenia to. Chce mnie awansować, bylebym znała język. Lubię go, ale moją pasją jest dziennikarstwo, skonczyłam studia i chciałabym pracować jako reporter lub fotoreporter. Ale ze mnie dziennikarzyna jak z koziej dupy trąba bez języka. Więc jak na razie pozostaje mi zapier...lać i nie kwiczeć. Ja się nawet nie skarżę. Niedługo przeprowadzka do naszego nowego trzypokojowego mieszkanka z widokiem na morze. Bajka :) I stać mnie na to jako cleaner. A w Polsce gdybym była sprzątaczem nie byłoby mnien nawet na komórke stać. Smutna prawda.

Gość nudna
tez sprzatam i jesli chce znajde czas, zawsze mozna skrocic, przesunac klienta to nie problem, a bez recepty to raczej nie zalatwisz chyba za znajdziesz jakas dziewczyne od ktorej odkupisz ale po co jak mozna za darmo;) nawet jak nie znasz jezyka to o to sie dogadasz poprostu pokazesz opakowanie i powiesz ze chcesz nowe a skoro masz tylu klientow to i podstawy angielskiego tez muszisz znac