Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamknięta w 4 ścianach

Dlaczego jestem tak zamknięta w sobie ????

Polecane posty

Gość Magnat T.
Jak ktos leci od razu do psychologa to jak moze sie pozniej szanowac i miec oparcie w samym sobie? Warto czasami samemu rozwiazywac swoje problemy, wowczas nasze zdanie o nas samych sie polepsza, co wplywa na cale nasze zycie!!! A skoro ktos sie czego nauczyl to ... ja tez sie tego jestem w stanie nauczyc!!!

Gość Magnat T.
hmmm ... tu chodzi o sprawy psychiki!!!!! Ona jest najwazniejsza, a jak psychika bedzie OK to dzieki niej bedziesz miala tyle pieniedzy, ze bedziesz mogla sobie pozwolic na najdrozsze szafy, ktore beda naprawde dobre :) Trzeba tez umiec odrozniac to, co wazne a to, nad czym nie warto sie glowic.

Gość Jak ktos wie ze sobie
sam nie poradzi bo problem go przerasta to ma iść w zaparte i nic z tym nie robić? No bo jeśli pójdzie do psychologa to "siebie nie szanuje"itp.? Gratuluję toku myślenia. Widocznie ty też ciagle masz jakieś problem.Jesteś z tych co to: "wszystko ja sam". Musisz nad tym popracowac "panie wszystkowiedzący". :o

Gość hmmm .....................
Tak i to rozmawiamy o mniejszych problemach .... A właśnie ciężka depresja ...? Czy poważne choroby jak schizofrenia? (nie chce wymieniać tysięcy innych możliwości) Wiem, że tutaj ważny jest głównie psychiatra, ale psycholog też .... Taka schizofrenia zaczyna się bardzo niewinnie .... I Ty byś zaczął od samoleczenia? :O Swoją drogą Twoje samoleczenie jest dość podejrzane .... Bo taka nieufność i wiara w samowystarczalność nie jest normalna ,..... :O

Widzisz jakieś niedociągnięcia w Twojej samoterapii dostrzegłam nie tylko ja ..... :O

Gość Magnat T.
hmmm ... nie mozna uwazac czegos za nienormalne, jesli my nie posiadamy takiej cechy, a ktos inny ja posiada!!!! Poza tym uzywanie pojecia "nienormalne" sugeruje na brak ... rozumienia znaczenia slow. Kazdy jest normalny dla siebie!!! A jak ktos wie, ze sobie nie poradzi ... to nikt inny tez mu nie pomoze. Bo pomoc psychologa bedzie tylko tymczasowa, jak czlowiek zostanie sam ze soba, to problemy znowu go dopadna i depresja powroci.

Gość bo magnat sie nie uleczył
tylko popadł z jednej skrajności w drugą. :o

Gość Magnat T.
No prosze jakich tutaj mamy psychologow samozwancow, potrafia wystawic ocene na podstawie przeczytanego tekstu na czacie :)

Magnat T. - no i dałeś się sprowokować .... Teraz uważasz, że każdy jest inny, ale tylko Twoje podejście jest właściwe .... :P Zapędziłeś się w kozi róg .... :O

Gość No dobra juz wiemy że
magnat jest wrogiem psychologow; proponuję, zebyś sie też sam zoperował, np. wyciecie wyrostka. Tylko czy wystarczy ci czasu, żeby to zrobić? :o

Gość Magnat T.
Ja caly czas prowokuje :D

Co tam wyrostka! ... Jak będzie chciał to i sobie operację na otwartym sercu zrobi ... Co tam będzie ufał takim lekarzom ... :P Przecież "operację duszy" sobie zrobił, a to przecież trudniejsze do zlokalizowania ... A serce szybciej znaleźć można .... :P P.S. Nie denerwuj się Magnat ... W gruncie rzeczy lubię treściwą wymianę zdań ... mimo, że kompletnie się nie zgadzamy ...

Gość Magnat T.
Nie rozumiem tylko po co nawiazujecie do operacji jak caly czas rozmawiamy o PSYCHICE!!!! :( W koncu ona jest najwazniejsza i jak pisalem, dzieki odpowiednio uksztaltowanej psychice mozna wszystko. I myslicie, ze inteligentny czlowiek sam by przeprowadzal operacje na sobie? Bo ja tak nie mysle. Inteligentny mialby na koncie tyle $$$, zeby moc sobie pozwolic na operacje w najlepszej klinice na swiecie. Ot, tak sadze, ale macie prawo myslec inaczej :P

I dlatego Ci bogaci chętniej korzystają z psychoterapeuty... :P

Gość Magnat T.
A Ci bogaci, ktorzy sami lecza swoja psychike sa jeszcze bardziej bogaci od tych, o ktorych piszesz :)

Aaaaa stąd ten nick! :P Gratuluję!

Gość No cóż magnat
po prostu nie zgadzam sie z twoim podejściem do sprawy. Zresztą Ty nie przekonasz innych i raczej inni nie przekonają Ciebie. I to tyle.

Gość Magnat T.
Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ja nikomu nie narzucam swojego, aczkolwiek wiem, ze jest sprawdzone i bardzo korzystne. hmmm ... a pieniadze szczescia nie daja, daje je odpowiednio ulozony swiatopoglad ... a jesli taki jest, to pieniadze przyjda same :)

A tak woli zgłębienia tematu ... Jak określasz co jest właściwe dla Ciebie?

Eh ... tekstami z książek jedziesz ewidentnie ... mimo, że uważasz, że to Twoje autorskie przemyślenia ,.... Już to dawno temu czytałam ..... :O

Gość Magnat T.
Rozmyslanie i analizowanie zycia to podstawa do osiagania dobrobytu i szczescia. A Ty planujesz swoje zycie?

Gość Magnat T.
hmmm ... ksiazek nie czytam od 6 lat!!! :P A Ty myslisz, ze jesli ktos cos odkryl to Ty sama bys juz na to nie "wpadla"? :P

Nie mam w zwyczaju wyważać otwartych drzwi .... Jak powiedział Flaubert: "Czytaj, by żyć"

Gość Magnat T.
No prosze, i kto tutaj cytatami rzuca :P

Ale czy ja to nie uznałam za swoje .... Poza tym, nie będę udawała mądrzejrzejszej niż jestem .... Mam swoje autorytety sprawdzone! :)

Gość Magnat T.
A ja autorytetow nie posiadam :D Wiem, ze zawsze moge zrobic wszystko lepiej :) Dzieki za pogawedke, czulem sie jak na czacie D: Pa.

Gość zamknięta w 4 ścianach
życze miłej dyskusji.....