Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanieeeeee

kiedy w końcu urosną mi ósemki??

Polecane posty

Gość mam pytanieeeeee

niedługo kończe 26 lat i narazie nic tam nie widać, jedynie dziąsło mam trochę wybrzuszone, w ogóle mnie nic nie boli... nie miałam żadnych dolegliwości... 2 lata temu też tutaj na kafe się pytałam

Gość Nie mam pojęcia
mi wszystkie wyrosły przed pełnoletnością. ;)

Gość gość
Ja mam 27 i dwie ciągle mi rosną...znaczy sie wyrosły do połowy i stoją.Niektórym ósemki nie wyrastają, albo wyrasta tylko cześć....

Gość aboabo
całkiem możliwe że żadna Ci nie wyrośnie jeśli nie masz zawiązków, jeśli chcesz zaspokoić ciekowość to stomatolog jest w stanie rozpoznać zawiązki na podstawie zdjęć rtg ja mam dwa zęby mądrości, oba kurdupelki, zresztą z ósemkami są same problemy a to krzywo rośnie i trzeba wyrywać, szybko się psują albo od razu rosną zepsute, jednym słowem nie masz czego żałować :)

Gość ósemki rosną zazwyczaj w wieku
18 lat :)

Gość oczywiście że nie
po choinkę Ci te ósemki ? mnie wyszły do połowy jak miałam 23 lata potem ciągle miałam stany zapalne, obecnie juz oba usunełam i mam spokój, to dopiero była katorga bo oba były usuwane chirurgicznie, jeden wyrywali mi nawet 1,5 godziny....mniej więcej w połowie zabiegu miałam już tak serdecznie dośc że chciałam zwiac z fotela dentystycznego z rozciętym dziąsłem.....przez dwa tygodnie byłam na Ketonalu i miałam opuchniety i zasiniony policzek.... a ty się pytasz kiedy Ci wyrosną....oby wcale....

ja w tym woku koncze 19 lat. pierwsza osemka wyrosla mi w ieku 17 lat. teraz mam dwie gorne, czekam na dwie pozostałe. widze, ze bardzo chcialabys miec te osemki, ale uwierz mi, ze nie masz czego załować. to okropny ból. ja na wizyty u dentysty ptrzy pierwszej ósemce wydalam sporo szmalu. Na prawde, daj sobie spokoj. Odrazu mi sie przypomina czasy z podstawowki. Kazda dziewczyna marzyła zeby w koncu dostac miesiaczke, wtedy stanie się kobietą. Ale jak już ją dostała, to jej sie wszystkiego odechciewało;) Bynajmniej mi :d ;-)

zrob sobie przeswietlenie, moze te osemki sa np. zle ustawione w kosci i nie maja jak wyrosnac. Ja tak mialam i musialam dwie dolne osemki dłutować.

Gość fblondi
a ja mam 2 2lata i ciągle mam spokój albo ból spowodowany ze któras ósemka rosnie. bol jest okropny

blekitnooka jak ząb może być źle ustawiony w kości skoro ząb to właśnie kość?

żuchwa to przecież kość :o zęby nie siedzą sobie luzem w dziąśle tylko są umocowane w kości.

Gość Jagoda_Krakow
MI jeszcze rosna. stan zapalny mialam raz tylko i ladnie wyrastaja mi tera. ale wolno jak chcolera.juz 2 lata...

Gość mam pytanieeeeee
widzę że mój temat wciąż na topie :classic_cool: może na starość jak mi zęby wypadną to znajdzie się miejsce dla ósemek:P

Gość mam pytanieeeeee
jak napisałam wyżej: mam wybrzuszone dziąsła w tym miejscu, to prawdziwy cud że mnie nic nie boli;) inaczej bym pewnie po ścianach chodziła

no tak, ale sama napisalas.. a dobra nie bede sie z toba klocic, bo nie chce mi sie.

co napisalam? że ósemki mogą być zle ustawione w kości? Zuchwa to kość, szczęka również. Zęby to natomiast nie są kości. Nie wiem o co ci chodzi, ale zanim rozpoczniesz jakąkolwiek dyskusję to doucz się elementarnych rzeczy.

nie muszę się doczuać w tym tamcie;) Nie chce mi się z toba kłócić o tak błache sprawy bo to zbyt infantylne zachowanie jest:) nie uwarzasz:) każdy ma swoje racje;) Pozdrawiam blekitnooka